Druga Evropa: »V Somaliji bolj varno v kot v Londonu«

Druga Evropa: »V Somaliji bolj varno v kot v Londonu«

Diplomirani Grki obirajo paradižnik na Nizozemskem skupaj z migranti iz Alžirije in Maroka. Trenutno v Grčiji številne družine živijo od ene same pokojnine. Torej dedek preživlja še dva otroka in oba starša. Službe so tako redke. Avgusta so bili na ulicah Aten tisoči proti posredovanju policije v predelu mesta, kjer živijo večinoma obubožani domačini ter begunci in migranti. Grčija ima še vedno težave z ogromnim številom prebežnikov in družin z Bližnjega vzhoda na otoku Lezbos. Migranti in begunci so na otoku ujeti v brezizhodni položaj.

Kako je dejansko na Zahodu? Države, ki imajo nakopičeno kolonialno bogastvo, kot so Belgija, Francija in Anglija, Španija in Francija, imajo svoj bogataški sloj prebivalstva, ki se bogati še naprej. Nova težava pa je, da srednji razred izginja tudi v Zahodni Evropi.

V Londonu je že toliko priseljencev in bede, da so morali izobesiti znake, naj ljudje ne opravljajo velike potrebe na cesti. Fekalije so namreč ponekod postale stalnica na pločnikih.

Zaradi velikih družbenih razlik se je v britanskih šolah povečala revščina otrok. Kriminal z noži je v Londonu v strahovitem porastu. V migrantskih predelih je nasilje tako hudo, da starši svoje otroke iz Londona raje pošljejo v Somalijo, ker je tam bolj varno! Kako surov je London, kaže tudi nedavni posnetek, ko je pred luksuznim hotelom Savoy ob stoječih uslužbencih, varnostnik brutalno pretepel brezdomca.
Razredne razlike na britanskih tleh se kažejo tudi v namestitvi jeklenih bodic »proti brezdomcem« na vhodih stavb in pod mostovi. Marsikje v Evropi so se pojavile »arhitekturne rešitve«, ki onemogočajo brezdomcem in migrantom spanje.

Pariz, ki je slovel kot »romantična« prestolnica Evrope, se prav tako sooča z migrantsko krizo. Ljudje spijo na cestah v šotorih, nimajo ne doma ne dela. Če migranti delo dobijo, jih pogosto obravnavajo kot sužnje.
Poleg tega so v Franciji na cestah množice nezadovoljnih državljanov in državljank Francije, ki se komaj preživljajo.

Na Švedskem je nasilje z eksplozivi zaradi obračunavanja med tolpami postalo zelo skrb vzbujajoče.
Strelski obračuni so postali tako pogosti, da o tem mediji ne poročajo več na naslovnicah. Zaradi getoizacije migrantov, ki so ostali odrinjeni in zato nasilni, se tudi na Švedskem strmo vzpenja skrajna politična desnica.

Screen Shot 2019-09-08 at 16.19.23.png

Novinar Andre Vltchek, ki poroča iz vojnih žarišč opaža, da je Zahodna Evropa tako dolgo izčrpavala in mučila »Tretji svet«, da ga zdaj doživlja na lastnih tleh. Politiki lažnih elit je vseeno ali strelja na pastirja na Bližnjem vzhodu iz letala za 28 milijonov dolarjev, ker naj bi bil »terorist«, ali pa upokojenki nameni 200 evrov pokojnine. Kruto pest zahodne politike doživljata tudi »navadna« Evropejec in Evropejka. Oba občutita vsak dan strah, da lahko naslednji hip izgubita vse. Evropejec in Evropejka tudi ne razumeta točno, zakaj se njun svet nenehno ruši? Kako se počutijo množice migrantov, ki pridejo polne navdušenja nad »pravljično« Evropo, si ni treba predstavljati. Ne vedo, da nas in njih loči pogosto samo zidana stena, za katero ta hip še lahko plačujemo. V Nemčiji se je brezdomstvo povečalo po uradnih podatkih, za več kot 150 %, na Irskem za 145 % in v Belgiji za 96 %, v Avstriji za 32 % in v Španiji za 20 %. Brez teh težav je le Finska. Drugi obraz Evrope ima žalostne oči.

ZDRAVJE, KAKOVOST in UDOBJE - preizkusite izdelke    ZELENE TRGOVINE   .

ZDRAVJE, KAKOVOST in UDOBJE - preizkusite izdelke ZELENE TRGOVINE.

9/11 – Rezultat raziskave: Ogenj ni zrušil stavbe 7

9/11 – Rezultat raziskave: Ogenj ni zrušil stavbe 7

Srbsko orožje v rokah ISIS v Siriji in Jemnu

Srbsko orožje v rokah ISIS v Siriji in Jemnu