9/11 – Rezultat raziskave: Ogenj ni zrušil stavbe 7

9/11 – Rezultat raziskave: Ogenj ni zrušil stavbe 7

Dr. Daniele Ganser, ki je na odru TEDx navajal razloge za vojno proti terorizmu, je omenil pomembno odprto vprašanje: »Zakaj se je zloglasnega 11. septembra podrla stavba 7?«
Večina javnosti ni seznanjena, da so 11. septembra padle tri stavbe WTC centra, o tem se ni poudarjeno poročalo.

Uradne informacije o dveh stolpnicah WTC centra, oziroma dvojčkih so, da sta se v oba stolpa zaleteli ugrabljeni letali, zato sta se stolpnici zrušili. Ostalo je odprto vprašanje, zakaj se je podrla stavba 7, ki je imela 47 nadstropij in je stala 110 m stran od dvojčkov. V stavbo 7 se ni zaletelo nobeno letalo, a vendar se je zrušila kot hiša iz kart. V ZDA se nobena stavba z jeklenim ogrodjem ni zrušila v nekaj sekundah zaradi požara, ne pred napadom 9/11 in ne po njem.

Dr. Ganser je po predavanju izgubil službo profesorja na Univerzi v Zurichu, ker je ponovno opozoril, da je javnost pomanjkljivo obveščena o sodobnem terorizmu. Njegova doktorska disertacija o operaciji Gladio, tajni vojski Nata, ki je delovala v državah Evrope, ne da bi o tem obvestila lokalno parlamentarno oblast, je to že dokazala. Svojim študentom je namreč naročil naj v uradnem poročilu 9/11, ki obsega 600 strani najdejo razlago, zakaj se je zrušila stavba 7. Te stavbe v prvem uradnem poročilu namreč sploh ni. Leta 2008 je ameriška oblast dodala razlago, zakaj naj bi se zrušila stavba 7. Uradna razlaga je, da je v stavbi 7 zagorelo, kar je zrušilo steber št. 79 in to je povzročilo prosti pad zgradbe, ki je imela skupaj 81 stebrov. Tudi nepoučenim o gradbeništvu in arhitekturi je bila razlaga za prosti pad takšne stavbe – običajno ostanejo na pogorišču vsaj ruševine, neprepričljiva.

Rezultat štiriletne raziskave


Raziskovalna skupina na oddelku za gradbeni in okoljski inženiring Univerze na Aljaski, ki sta jo vodila dr. Leroy Hulsey, dr. Zhili Quan ter profesor Feng Xiao, z oddelka za gradbeništvo, Univerze znanosti in tehnologije Nanjing, je objavila ugotovitve štiriletne študije padca stavbe 7, 11. septembra 2001. To je prva znanstvena preiskava rušenja te stavbe.

Glavni zaključek študije je, da požar ni povzročil rušenja stavbe WTC 7, 11. septembra, kar je v nasprotju s sklepi družbe NIST in zasebnih inženirskih podjetij - torej dosedanje uradne ameriške razlage. Drugi zaključek študije je, da je bil padec stavbe WTC 7 posledica istočasnega rušenja vseh stebrov stavbe. Kar v prevodu pomeni, da je šlo za načrtovano rušenje stavbe 7 z eksplozivom.

Zakaj je moralo miniti 18 let, da je javnost dobila potrditev za očitno rušenje stavbe 7 ter da se o tem sploh javno govori brez posmehovanja, napadov in diskreditacij?

Dr. Ajit Maan z Univerze v Arizoni, strokovnjakinja obramboslovja, je napisala knjigo Narrative Warfare (2018), ki pojasnjuje, da način komuniciranja v medijih predstavlja eno najpomembnejših vojaških strategij.

Mediji in politika manipulirajo s pomeni besed, kar ne odraža resnice ali dejanskega stanja, ugotavlja dr. Maan. Informacije so zato dobesedno orožje in odgovornost medijev, ki spodbujajo vojne, konkretna in neizbrisna.

ZDRAVJE, KAKOVOST in UDOBJE - preizkusite izdelke    ZELENE TRGOVINE   .

ZDRAVJE, KAKOVOST in UDOBJE - preizkusite izdelke ZELENE TRGOVINE.

Druga Evropa: »V Somaliji bolj varno v kot v Londonu«

Druga Evropa: »V Somaliji bolj varno v kot v Londonu«