Za otroke politikov »odprta vsa vrata«, kaj pa otroci iz Moravč?

Za otroke politikov »odprta vsa vrata«, kaj pa otroci iz Moravč?

Zakaj je Tanja Fajon še vedno evropska poslanka? Izvolili so jo ljudje brez srca. Fajonova se je postavljala pred kamerami z Madeline Albright, nekdanjo ameriško sekretarko, za katero je pol milijona mrtvih otrok (!) sprejemljiva žrtev napada na Irak, kjer ni (!) bilo orožja za množično uničevanje. ZDA so si to zločinsko izmislile, da bi upravičile napad. Kljub temu je Fajonova zavestno pozirala z Albrightovo. Hkrati je Fajonova omogočila zaposlitev otroka visokega politika z izjavo, da »morajo biti tudi otrokom politikov odprta vsa vrata«. Katera vrata pa so odprta otrokom v Iraku, Fajonova očitno ne posveča svojega časa. Otrokom v Iraku so odprta vrata v rakava obolenja zaradi napadov ameriških sil z osiromašenim uranom.

Prav tako so vrata v huda zdravstvena obolenja odprta za otroke v Moravčah. Tednik Mladina, znan po zagovarjanju farmacevtskih korporacij in udrihanju po starših, si je privoščil obtožbo, da gre za »namišljeno onesnaževanje«. Ta ista revija hkrati slavi umetno nastavljeno »ikono ekologije« Greto Thunberg, ki je orodje korporacij, domače ekološke aktiviste pa nizkotno ponižuje brez dokazov. Mladina se je odločila, da bo na strani kapitala? Seveda z obvezno »levičarsko« majico in dolarji v žepu. Verjetno tudi nikoli ne bo razkrita povezava med mediji in opravičevanjem onesnaževanja Lafargea? Bodo raje zdaj osebe, ki so služile s tem, da so lagale za Lafarge, nove brezmadežno ekološke »Grete Thunberg«? Nič ne spremeni dejstev. Čeprav se z denarjem, kot vidimo uspešno, leta in leta kupuje javno mnenje, ki pa je daleč od resnice. Kaj šele delovanje v korist otrok. Kdo je tako podel, da za denarno nakazilo trguje z zdravjem ljudi? Stanuje zraven vas in ima »ugleden priimek«. Po možnosti pa še kakšno novinarsko nagrado!

Povsem enako kot Mladina je poteptala skrb za zdravje desničarska revija Reporter. Časnik Svet 24 pa je Balažica obtožil »ekološke fatamorgane«. Še en dokaz, da med levimi in desnimi, ko gre za zaslužek ni čisto nobene razlike. Politika v Sloveniji skrbi za svoj žep in svoje sorodnike in koristi, med Janezom Janšo, Milanom Kučanom in Tanjo Fajon ni prav nobene razlike. Razen v stopnji pretvarjanja »za narodov blagor«, to pa drži. Nekateri ohranijo priljubljenost kljub umazanim poslom in škodovanju lastnim ljudem.

Nekdanji minister Jure Leben za okolje je celo grozil občini Moravče. Ker v Sloveniji ščitimo »biznis« ne pa ljudi! Neodvisna analiza je pokazala, da je podjetje Termit d. d. pustilo hudo onesnaženo okolje.

Miha Balažic, ki je zdaj župan Moravč, je na družbenem omrežju zapisal: »V Moravčah smo se borili za neodvisno analizo, ki je včeraj tudi uradno potrdila, da je podjetje Termit s podporo bivšega župana Martina Rebolja (SD) onesnaževalo našo dolino.«

Hkrati tudi upravičeno sprašuje: »Kako je mogoče, da je Termit lahko toliko časa onesnaževal Moravško dolino in da institucije kot so Geološki zavod, Arso, ministrstva., tudi po prijavi niso ugotovile nepravilnosti, pač pa so osebno diskreditirale vse, ki smo se borili za resnico? Zato, ker je bil v onesnaževanje vpleten celoten slovenski politični vrh. To, da je bivši župan Martin Rebolj član Pahorjevih Socialnih demokratov, je samo začetek dolgega razkrivanja imen tistih, ki so na račun zdravja Moravčank in Moravčanov v zadnjem letu zaslužili miljone.«

Zato sednaji župan Moravč zahteva odzvem okoljskega dovoljenja in odstop vodstva družbe Termit, kar je edino pravilno. Še enkrat pa naj se javnost globoko zamisli sama nad sabo in nad tistimi mediji, ki raje poteptajo zdravje otrok, kot da bi podprli iskrene aktiviste, za katerimi, za razliko od Grete Thunberg ni milijarderjev, ki uničujejo naravo in bi radi zdaj služili še z njeno totalno razprodajo.

Uporabljajte ekološko! Obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Uporabljajte ekološko! Obiščite ZELENO TRGOVINO.

Mrtvi fant Steve kot simbol brutalnosti Macrona

Mrtvi fant Steve kot simbol brutalnosti Macrona

Avstrija glifosat ukinila, slovenska stroka trdi, da ni sporen

Avstrija glifosat ukinila, slovenska stroka trdi, da ni sporen