Na predsedniškem letalu 39 kg kokaina

Na predsedniškem letalu 39 kg kokaina

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro mora odgovarjati na vprašanja, kako to, da je bilo na predsedniškem letalu 39 kilogramov kokaina, ko so poleteli na uradni obisk. Bolsonaro osebno se sicer ni peljal na letalu, na katerem je bil kokain na srečanje G20. Kokain so na uradnem letalu odkrili med postankom v Španiji.

Pilot brazilskih letalskih sil Manoel Silva Rodrigues, pri katerem so našli kokain, je bil eden izmed članov posadke na poti kot podpora brazilskemu predsedniku Bolsonaru na bližnjem vrhu G20 v Osaki. Aretiran je bil po tem, ko so med postankom v Sevilli na poti na Japonsko španski carinski uradniki našli 39 kilogramov kokaina. Brazilski "Trump", kot imenujejo Bolsonara, si je s tem prislužil mednarodni posmeh, saj se hvali, da pooseblja »red in zakon«, piše FT.

Brazilija je pomembna točka za mednarodno trgovanje s kokainom, od tam namreč prihaja v Evropo in Afriko.

Bolsonara obtožujejo med drugim tudi tega, da je uničil zunanjo politiko Brazilije. Guardian piše celo o gnusu brazilskih diplomatov do Bolsonara. Kot komentira publicist Pepe Escobar, je Brazilija na aktualnem srečanju G 20 izključena s pomembnih sestankov skupine BRICS. Poudarek je predvsem na srečanju Rusije, Kitajske in Indije, ki se je diplomatsko nekoliko distancirala od Brazilije in Bolsonara.

Uporabljajte ekološko! Obiščite    ZELENO TRGOVINO   .

Uporabljajte ekološko! Obiščite ZELENO TRGOVINO.

Vladimir Putin: »Vladajoče elite so se oddaljile od ljudi«

Vladimir Putin: »Vladajoče elite so se oddaljile od ljudi«

Ameriški favoriti Venezuele kradli humanitarno pomoč

Ameriški favoriti Venezuele kradli humanitarno pomoč