Ameriški favoriti Venezuele kradli humanitarno pomoč

Ameriški favoriti Venezuele kradli humanitarno pomoč

Sodelavci Juana Guadioja, ki so ga ZDA in tudi Evropska unija proti vsem mednarodnim pravilom želele izsiliti za predsednika Venezuele, so obtoženi kraje denarja za humanitarno pomoč.

Venezuelske oblasti so javni tiskovni konferenci razkrile dokaze o tem, kako je venezuelska opozicija Juana Guaidoja z ameriškimi dolarji želela podkupiti plačane morilce za napade v Venezueli. Na razpolago so imeli med 500.000 in 700.000 dolarjev.

Še posebej kruta usoda je doletela venezuelske vojake, ki so v upanju na večje zaslužke verjeli Juanu Guaidoju in se podali v Kolumbijo. Sodelavci Juana Guaidoja so jih pustili popolnoma na cedilu, jim odrekli denarno in vsakršno pomoč, zato njihove družine stradajo.

Twitter

Twitter

Publicist Dan Cohen je objavil analizo o korupciji kot podlagi za poizkus imperialnega prevrata v Venezueli. Eden od projektov je bil tudi »dobrodelni« koncert Live Aid milijarderja Richarda Bransona, ki je bil namenjen zgolj za pretvezo, da bi pokazali svetovni javnosti, da izvoljeni predsednik Nicolas Maduro ne obvladuje več stanja v državi.

Tudi na spletni strani Zdravo Slovenija je bilo opozorjeno, da je koncert »Live Aid« na meji Venezuele s Kolumbijo zgolj propaganda za ameriški prevzem oblasti. Kot razkrivajo pridobljeni dokumenti, so sodelavci Juana Guaidoja zapravili skoraj milijon dolarjev, ki so ga dobili z »dobrodelnim koncertom«. Denar so zapravili za lastno razkošje – hotele, nočne klube in obleke in ne za ljudi, za katere so trdili, da jih bodo rešili trpljenja v socializmu. Še bolj šokantno je, da so krajo denarja s koncerta razkrili v mediju, ki je proti predsedniku Nicolasu Maduru.

Kronike so v preteklih mesecih že obravnavale prestopke sodelavcev Guaidoja– plačevanje prostitutk, nasilje do žensk in uporabo drog.

Za nas Slovenijo je zanimiv podatek, ki ga omenja Dan Cohen. CIA je za prevrat v Jugoslaviji usposobila »uporniško« organizacijo Otpor, ki jo je vodil Srdja Popović. Pri tem se je oblikovala skupina CANVAS za izvedbo državnih prevratov s pomočjo zlorabe nevladnih organizacij. Publicist razkriva uporabo skupine tudi pri poskusu prevzema oblasti v Venezueli s pomočjo venezuelskega »predsednika« Juana Guaidoja. Tudi slovenska uradna politika vključno z evropskimi poslanci je podprla ta imperialni udar.

Ljudje v Venezueli dejansko zelo trpijo, glavni vzrok so hude gospodarske sankcije s strani ZDA. Iz najhujšega jih rešuje humanitarna pomoč Rusije in Kitajske.

zelena.jpg
Na predsedniškem letalu 39 kg kokaina

Na predsedniškem letalu 39 kg kokaina

38.000 solz za parlament

38.000 solz za parlament