Bilderberg 2019: od Brexita do Rusije

Bilderberg 2019: od Brexita do Rusije

Če so se pred leti osrednji mediji privoščljivo nasmihali, ko so neodvisni mediji problematizirali, da se enkrat na leto srečajo najbogatejši in najvplivnejši gospodarstveniki, aristokrati in politiki za zaprtimi vrati, kamor mediji in javnost nimajo pravice dostopa, zdaj tudi sami poročajo o srečanju Bilderberg.

Twitter: @deYook/Charlie Skelton

Twitter: @deYook/Charlie Skelton

Letos srečanje, ki so ga prej mediji odrivali kot »teorijo zarote«, poteka v Švici, o njem pa poročajo med drugim CNBS, Daily Express, Independent, Washington Post, RT in Daily Mail. Medije je najbolj pritegnil podatek, da bo letos na srečanju Bilderberg zet Donalda Trumpa. Srečanje se odvija za visokimi posebnimi zastori, da nihče niti od daleč ne more videti pogovorov in z najstrožjo varnostjo v hotelu Fairmont Le Montreux Palace ob obali ženevskega jezera. Vplivneži, ki krojijo usodo milijonov ljudi, prihajajo iz 23-ih držav in jih je 130.

Tudi letos ne manjka Henry Kissinger, ki je prišel pri svojih 96-ih letih na vozičku kot pomemben gost.

Očitno je, da na srečanju ni nikogar, ki bi zagovarjal Brexit. Politika na Bilderbergu zagovarja EU, pomemben član zasedbe Bilderberg tudi nekdanji predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso, ki zdaj dela za banko Goldman - Sachs, ki je daleč od demokratičnih in etičnih standardov ki jih javnosti obljublja EU politika. Prav na srečanju Bilderberg je očitno, kako vplivneži prehajajo iz državnih v zasebne visoko plačane službe brez nadzora in moči civilne družbe. Očitna primera sta vodja britanske obveščevalne službe MI6, Sir John Sawers, ki zdaj dela za naftno družbo BP, in David Petraeus, nekdanji direktor CIA, ki je zdaj pomembnež na Wall Streetu. Ne manjka tudi šef Facebooka Peter Thiel, nekdanji direktor Googla Eric Schmidt, direktor Microsofta Satya Nadella, francoski minister za gospodarstvo Bruno Le Maire, premier Nizozemske Mark Rutte in kralj Nizozemske Viljem Aleksander in seveda Ana Botin, direktorica Coca Cole, guverner Banke Anglije Mark Carney, irski finančni minister Paschal Donohoe, generalni sekretar NATA Jens Stoltenberg ter Mike Pompeo in Jared Kushner iz kabineta Donalda Trumpa med več kot sto drugimi.

Kar se tiče medijev sta tam urednik revije Economist Zanny Minton Beddoes in urednik Bloomberga John Micklethwait, ki pa seveda o tem ne zapišeta, ali povesta niti besede, kakor določajo »chathamska pravila«, ki so si jih izbrali za to srečanje. Z drugimi besedami pomenijo ta pravila: javnost nima pravice izvedeti za načrte »elite«. To ni demokracija, ampak fevdalizem v sodobni obliki.

O čem bodo letos mogočniki razpravljali za zaprtimi vrati?

1. Stabilni strateški red

2. Kaj čaka Evropo?

3. Klimatske spremembe in trajnostni razvoj

4. Kitajska

5. Rusija

6. Prihodnost kapitalizma

7. Brexit

8. Etika in umetna inteliganca

9. Nevarnost družbenih omrežij

10. Pomembnost vesolja

11. Kibernetske grožnje

Se bo javnost kdaj vprašala, zakaj izvoljeni predstavniki ljudstva demokratične Evrope sestankujejo z vodjo NATA in bančnimi mogočniki za zaprtimi vrati?

Foto: Vir

»Vse, kar vem danes, so me naučile živali«

»Vse, kar vem danes, so me naučile živali«

Provokacije na Kosovu, kamor so ZDA vrnile vojake ISIS

Provokacije na Kosovu, kamor so ZDA vrnile vojake ISIS