Zasedba venezuelske ambasade v Washingtonu DC

Zasedba venezuelske ambasade v Washingtonu DC

Skupina Embassy Protection Collective, kjer sta tudi novinar Alex Rubinstein in novinarka Anya Parampil, so v prostorih venezuelske ambasade v glavnem mestu ZDA, Washington DC, brez omogočenega dostopa do hrane, danes pa so prostorom izklopili še elektriko. Kljub temu da je venezuelska ambasada plačala elektriko.

Screen Shot 2019-05-09 at 10.32.19.png

Skupina je v prostorih z namenom podpore Venezueli, od katere je dobila uradno dovoljenje, saj so ZDA izgnale veleposlaništvo. Ko so podporniki Venezuele prišli v prostore, je ulico in pločnike zasedla posebna policija, ki pa ne ukrepa, ko nasilni podporniki menjave režima v Venezueli, napadajo aktiviste.

Ameriške oblasti na vsak način želijo spremembo sistema v Venezueli in se na ta način dokopati do nafte in naravnih bogastev. S tem namenom želijo kot predsednika ustoličiti svojega človeka Juana Guaidoja. Njegov »ambasador« Carlos Vecchio, želi povsem nelegitimno prevzeti prostore venezuelske ambasade v Washingtonu DC. Kljub več poizkusom jim to do zdaj ni uspelo, zaradi vztrajne skupine aktivistov, ki so se zaprli v prostore veleposlaništva. Kot je povedal Rubinstein, so ameriške sile prav tako napadale venezuelski električni sistem, zdaj pa uporabljajo podobno taktiko še v veleposlaništvu.

Nasilje do podpornikov Venezuele

Napad na predsednika Veterans for Peace; Twitter

Napad na predsednika Veterans for Peace; Twitter

Kot poroča Embassy Protective Collective, je posebna policija do krvi pretepla predsednika združenja Veterani za mir, sedemdesetletnega Gerryja Condona, ki je v rokah držal kumarico. Podporniki namreč na različne načine skušajo spraviti hrano v prostore veleposlaništva.

Skupina, ki vztraja na veleposlaništvu, izraža podporo izvoljenemu predsedniku Nicolasu Maduru, ki ima kljub resnim razmeram v Venezueli, podporo večine, ki je proti vojaškemu vmešavanju ZDA v Venezueli.

Sankcije, ki jih ameriške oblasti izvajajo do veleposlaništva, so kopija tistih, ki jih izvajajo do cele države. Zaradi gospodarskih blokad je v Venezueli od leta 2017 umrlo 40.000 ljudi, menita ekonomista Mark Weisbrot in Jeffrey Sachs.

Screen Shot 2019-05-08 at 12.53.24.png
Evrovizija v Izraelu: umazana politika in posel

Evrovizija v Izraelu: umazana politika in posel

ZDA zapravijo 32 milijonov dolarjev na uro – za vojno!

ZDA zapravijo 32 milijonov dolarjev na uro – za vojno!