Prelomno razkritje: Zahod napadel Sirijo zaradi laži

Prelomno razkritje: Zahod napadel Sirijo zaradi laži

Prejšnji teden je odmevala pomembna mednarodna novica, je zapisal Peter Hitchens za Daily Mail. Kot kaže, so se Velika Britanija in Francija in ZDA aprila 2018 odločile, da bombardirajo Sirijo, zaradi napake, ki je tako velika kot izmišljeno orožje za množično uničevanje v Iraku leta 2003.

Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW), mednarodni organ, ki preučuje domnevne primere uporabe strupenih plinov, je pravkar potrdil, da je uničujoč dokument iz nizozemskega sedeža pristen. Uradno kopijo 15 strani dolgega dokumenta OPCW lahko preberete TUKAJ.

OPCW se je uradno odzvala na vprašanja novinarjev o dokumentu, ki je bil anonimno poslan neodvisni delovni skupini za Sirijo, propagando in medije (WGSPM). Poslani dokument je v nasprotju z uradnimi ugotovitvami OPCW o domnevnem napadu s kemičnim orožjem lani v Dumi. Pripravljena izjava, ki jo uradno OPCW pošilja kot odgovor na vprašanja, potrjuje verodostojnost poslanega dokumenta.

Objavljeni dokument je podpisal Ian Henderson, ki je med vodilnimi strokovnjaki OPCW že od leta 1998. Ni pa znano, kdo je razkril dokument, piše Caity Johnstone.

Roger Waters se ob tem prelomnem razkritju sprašuje, kako lahko odgovorni spijo, saj je napačna objava terjala toliko nedolžnih življenj? Obsoja tudi »morilske pripovedke«, ki so jih po medijih trosile lažno humanitarne Bele čelade iz Sirije, ki so v resnici nevarni teroristi. Kljub temu so bile Bele čelade ljubljenke Hollywooda in tudi slovenskih mainstream medijev, saj so jih zaradi svojih interesov z denarjem podpirale zahodne vlade. Prav Bele čelade so ponavljale laži, da »Asad zastruplja svoje ljudi« in pozivale h vojaškemu napadu na Sirijo. Lani so teroristi Džaiš Al-Islam, povezani z Al Kaido, že izgubljali proti sirski vojski in so si obetali koristi od bombardiranja zahodnih zaveznikov.

Rogers je še zapisal, da so verjetno Bele čelade umorile 34 žensk in otrok, da so jih načrtno namestili na mesto domnevnega kemičnega napada.

Sirski in ruski vojaki, ki so osvobodili Dumo od teh »zmernih upornikov«, so našli laboratorij za proizvodnjo kemičnega orožja. Uradna Moskva je meni, da je OPCW prikrivala svoje poročilo, ker ni hotela nasprotovati ukazom, ki so prihajali iz ZDA. Vendar je izvirno poročilo, čigar pristnost je potrjena, zdaj javno. Pretekla objava pa je bila ključna za primer bombardiranja Sirije.

Opozorila so prihajala že pred zadnjim dokumentom.

Opozorila so prihajala že pred zadnjim dokumentom.

Dokument OPCW, ki je pricurljal, dokazuje, da ni res, da naj bi sirski vojaški helikopterji aprila 2018 uporabili kemično orožje. Vse kaže, da obstaja večja verjetnost, da sta bila oba cilindra ročno nameščena na lokacijo v stavbi in nista bila odvržena z zraka. Poznavalcem je bilo takoj nerazložljivo, kako naj bi jeklenke predrle stene, ne da bi poškodovale pohištvo, na katero so padle. Stanje teh jeklenk preprosto ni bilo v skladu s tem, da so bile odvržene skozi streho stavbe in so potem ležale v sobah.

RT piše, da to razkritje nakazuje, da so jeklenke namerno namestili »uporniki« v Dumi, z namenom, da razglasijo kemični napad po vseh svojih medijskih kanalih in vzbujajo dvom o verodostojnosti poročila o nadzoru kemičnega orožja, ki ni vseboval ugotovitev inženirjev na terenu. Prav tako se ujema z dvomi, ki so jih postavili številni opazovalci, ko je prišlo do napada.

Peter Hitchens se sprašuje, zakaj uradno poročilo OPCW o dogodku ni omenjalo nobenih takšnih dvomov? OPCW je pomembna organizacija, vendar so jo, kot kaže, ugrabile politične sile, ki so želele razlog za napad Sirije. Mednarodna skupnost je upravičena do preiskave, pravi Hitchens, da izve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati tako pomembne organizacije, katere najdbe odločajo o vojni in miru.

Tudi Johnstonova opozarja, da bi razkritje moralo biti na naslovnicah vseh svetovnih medijev, pa temu ni tako, kar potrjuje, da so mainstream mediji vpleteni v zahodno vojaško propagando glede Sirije že od začetka.
Pozivom so se pridružili še Roger Waters, Susan Sarandon in Pamela Anderson, ki se javno sprašujejo, zakaj mainstream mediji molčijo o na novo pridobljenem dokumentu OPCW, čigar pristnost je potrjena.

Uporabljajte ekološko! Obiščite  ZELENO TRGOVINO .

Uporabljajte ekološko! Obiščite ZELENO TRGOVINO.


L'Oreal, Merck, Bayer kršijo EU zakonodajo o kemikalijah

L'Oreal, Merck, Bayer kršijo EU zakonodajo o kemikalijah

»Obtožujemo!«

»Obtožujemo!«