Vojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile

Vojaki proti lastnim državljanom – Macron nastavil oborožene sile

Screen Shot 2019-03-22 at 09.47.17.png

Ameriška ambasada v Parizu svoje državljane svari pred jutrišnjim dnem. Po protestih pred enim tednom, ko je izbruhnilo nasilje v centru Pariza (vzroki niso zadovoljivo raziskani), je namreč francoski predsednik napovedal pred jutrišnjimi protesti dodatne ukrepe. Kaj to pomeni? Nič manj ko to, da je Macron razporedil vojsko za »vzdrževanje reda in miru« v Franciji. Z drugimi besedami vojaška sila proti lastnim državljanom. Česa takšnega Zahodna Evropa že dolgo ne pomni v takšnih razsežnostih, zadnja takšna vojaška pomoč policiji, je bila po navedbah medija France24, uporabljena leta 1948. Proti komunistom, seveda.

Jutri naj bi bilo na francoskih ulicah 4700 policistov in vojakov.

Javnost ni najbolje sprejela tega, da bodo vojaki opremljeni z avtomatskim orožjem – proti neoboroženim državljanom in državljankam.

Raphaël Glucksmann, predstavnik francoske levice je komentiral, da ukrepi Macrona kažejo, da je nesposoben dialoga z državljani.

Mediji se iz vojaškega povelja Macrona norčujejo, kot NewsCompact, jutrišnji dan bo pokazal, če je bila Macronova poteza ustrezna.

Screen Shot 2019-03-22 at 09.48.49.png
»Ruska afera« - polom medijev v ZDA

»Ruska afera« - polom medijev v ZDA

Pariz gori, Macron pa smuča

Pariz gori, Macron pa smuča