CIA neti vojno na meji Venezuele

CIA neti vojno na meji Venezuele

Rdeči križ je včeraj javno razglasil, da na meji z Venezuelo določeni posamezniki lažno uporabljajo oznake rdečega križa. Opozorili so, da je to krivično dejanje, ki slabo vpliva na humanitarno organizacijo.

Screen Shot 2019-02-25 at 12.15.18.png

Zaradi nasilnih incidentov na venezuelsko - kolumbijski meji je predsednik Venezuele, Nicolas Maduro, prekinil diplomatske stike s Kolumbijo. S strani ameriškega režima nelegalno nastavljeni »začasni« predsednik Venezuele Juan Guaido, je namreč minuli konec tedna z režiranim napadom na »ameriško humanitarno pomoč« na mostu Francisco de Paula Santander v bližini venezuelskega mesta Urena, želel zanetiti oborožen spopad med pomagači ameriškega plačanca in venezuelsko vojsko.

Screen Shot 2019-02-25 at 09.06.37.png
Screen Shot 2019-02-25 at 09.51.03.png

Pomagači ameriškega režima so z molotovkami in zažiganjem na cesti skušali izsiliti prehod v Venezuelo na tovornjakih s »humanitarno pomočjo« iz ZDA, vendar jih je venezuelska vojska ustavila z gumijastimi izstrelki in solzivcem.

Raziskovalni novinar John Pilger, ki je avtoriteta za globalna vprašanja, komentira, da je ameriško poseganje v Venezuelo utemeljeno zgolj na lažeh. Zato Venezuelanalysis v primeru incidenta na meji med Kolumbijo in Venezuelo opozarja na scenarij, ki ga je CIA izvedla v Nikaragvi.

Kako deluje ameriška politika, je zgovorno. Uničenje suverene Venezuele podpirata tako aktualni predsednik Donald Trump kot njegova politična »nasprotnica« Hillary Clinton in domnevno napredni Bernie Sanders.

Nekdanji direktor FBI Andrew McCabe je v svoji knjigi povedal, da je Donald Trump že leta 2017 predlagal ameriški napad na Venezuelo zaradi nafte.

Zato ni presenetljivo, da je bil Washington Post ujet na veliki laži glede Venezuele. Trdil je, da je koncert milijarderja Bransona »za humanitarno pomoč« Venezueli minuli konec tedna obiskalo 200.000 ljudi. Posnetki na Googlu so pokazali, da jih je bilo kvečjemu 18.000. Washington Post je kasneje podatek o številu obiskovalcev izbrisal.

Velja upoštevati vsakič, ko tudi slovenska politika govori, da bo ščitila javnost pred »fake news« - v resnici ščiti le sebe. Laži odkrivajo predvsem neodvisni mediji.

Osrednji mediji, ki se pretežno posvečajo zgolj ameriški izsiljeni »humanitarni« pomoči Venezueli, ne poročajo, da je v polovici februarja v državo prispelo 933 ton hrane in zdravil iz Rusije, Kitajske, Turčije in Kube.

Screen Shot 2019-02-25 at 09.34.20.png

Dodatno je Rusija prispevala več ton zdravil in medicinskih pripomočkov, poudarja prof. dr. Alfred de Zayas iz Mednarodne šole za diplomacijo v Ženevi, strokovnjak za človekove pravice in nekdanji neodvisni sodelavec Združenih narodov. De Zayas je na Združene narode naslovil odprto pismo glede Venezuele. V njem pojasnjuje, da je leta 2017 venezuelska vlada sprejela številne predloge Združenih narodov in da je bila vedno oprta za sodelovanje in predloge s strani držav, ki niso do nje sovražne. V tem zelo pomembnem in dobronamernem pismu de Zayas svari, da se v primeru Venezuele kažejo številne podobnosti z ameriškim napadom na Irak, ki je bil izveden na podlagi okrutnih laži. Prav tako de Zayas opozarja, da ZDA kršijo številna določila Združenih narodov. Kot že tolikokrat.

Če bo slovenska politika in akademska skupnost tudi tokrat molčala glede ameriškega zločinskega režima in že predvidenih scenarijev, lahko na svojih oblačilih od zdaj naprej nosijo napis: »Sponsored by USA«.

Klik na      Zelena trgovina     , je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Foto: Venezuelanalysis.com

Nevarno stanje: Indija – Pakistan

Nevarno stanje: Indija – Pakistan

»Venezuela Aid« - lažni humanitarni koncert milijarderja

»Venezuela Aid« - lažni humanitarni koncert milijarderja