Kdo bo plačal zmago rumenih jopičev?

Kdo bo plačal zmago rumenih jopičev?

Včeraj so že osmi vikend zapored rumeni jopiči protestirali v Franciji in tudi v Londonu. Pritisk nezadovoljnih ljudi ne preneha, kar kažejo tudi na ulicah. Protesti so večinoma mirni, vmes pa se dogajajo tudi požigi policijskih vozil ali barikad.

Francoska oblast se odziva po svoje, aretirala je enega vidnejših predstavnikov rumenih jopičev Erica Droueta. Oblasti so ga obtožile, da je vodil in organiziral neprijavljene proteste.

Facebook stran »Jezna Francija« - uradna stran rumenih jopičev, je objavila pismo predsedniku Emmanuelu Macronu. Razočarani so nad dvoličnimi mediji, zahtevajo referendum za izstop iz EU in odstop predsednika. Protestirajo, da ima predsednik Francije po petletnem mandatu pravico do vseživljenjske pokojnine »za zasluge«. Trenutno 75 odstotkov Francije ne podpira Macrona. Predsednika, ki kljub temu meni, da lahko odreja, kdo so predsedniki drugih držav. Kar jasno kaže na kolonialistični večvrednostni kompleks.

Še zdaleč pa vsa francoska javnost ne podpira protestov rumenih jopičev. Označujejo jih za »marginalce«, ki rušijo državne institucije. Rumeni jopiči trdijo, da ne protestirajo predvsem tisti, ki trenutno udobno živijo na račun sistema. Kljub temu pa bodo izkoristili nižje davke, če jih bodo rumeni jopiči izborili na ulicah.

Rumeni jopiče nekateri obtožujejo tudi, da niso »ekološki«. Odgovarjajo, da električni avtomobili niso ekološki, dokler zaradi dobička uničujejo nove avtomobile.

Kdo bo plačal zmago rumenih jopičev?

Najpomembnejše vprašanje je postavil Andre Vltchek: »Kdo bo plačal zmago francoskih rumenih jopičev?« Neodvisni novinar in avtor raziskovalnih knjig do podrobnosti pozna umazane posledice evropske kolonizacije, ki se še ni končala. Vltchek podpira upor proti evropskim elitam, a opozarja, da odstop Macrona ne bo pomenil nobene spremembe. Rumenim jopičem pojasnjuje, da Francija kot članica NATA ne bo zmanjšala vojaškega proračuna, da bi nahranila uboge in lačne. Pričakovati kaj takega, pravi, je otročje. Kdaj je turbo-kapitalizem upošteval ljudi? Seveda, nikoli. Vltchek rumene jopiče nagovarja iz Vietnama, ki je občutil brutalne umore, kraje in posilstva s strani Francije. Vltchek piše, da dokler družba ne bo temeljila na človeški enakosti, bo pokvarjena francoska elita kradla po svetu, da z drobtinami s svoje bogataške mize pomiri razjarjene domače množice.

Znižanje davkov za Francijo, kot opozarja, bo lahko pomenilo lakoto v Aziji ali drugje, kajti požrešne elite se ne bodo odpovedale svojim »standardom«. Udobno življenje v Evropi na račun kolonij po vsem svetu je uničevalo življenja milijonom ljudi. Načrtno. Kdo se je postavil zanje? Bo francosko vodstvo, da opraviči znižanje davkov zato napadlo Iran ali Venezuelo, Papuo ali Vietnam? Francoski kmetje se pritožujejo, da so tako revni, da ne morejo več peljati žene v restavracijo. To ni prav! A kako dolgo milijone kmetov po vsem svetu živi tako zaradi pohlepa evropske finančne oligarhije?

Svoboda, enakost in bratstvo morajo veljati za vse enako.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-12-17 at 18.20.30.png


Župan brez priznane diplome iz BIH

Župan brez priznane diplome iz BIH

Želi birokracija zatreti ekološke kmete?

Želi birokracija zatreti ekološke kmete?