EU podpira zločinsko politiko ZDA do Venezuele

EU podpira zločinsko politiko ZDA do Venezuele

Primer Venezuele jasno kaže, da sta politiki dve: za »naše« in za »druge«.

venez.jpg
Screen Shot 2019-01-25 at 07.23.23.png

Francoski predsednik Emmanuel Macron, ki ga lastni narod ne more več videti na zlaganem prestolu, čigar policija pretepa in trajno poškoduje ljudi na ulicah že 11 tednov zapored, si drzne napisati, da imajo ljudje Venezuele pravico »svobodno« izbirati svojega predsednika, čeprav so ga že legalno izvolili! On, Macron, pa v imenu Francije, ki ga prezira, podpira »predsednika« Venezuele Juana Guaidója, ki ga je na to mesto postavil ameriški režim in ki je odkrito član prostozidarske lože. Le kaj je bolj demokratično kot to, da te nastavijo bogatini, ne da narod sploh sme pisniti? Guaido je prišel na ta položaj s tajnimi srečanji in skrivnim prečkanjem nenadzorovane meje v Kolumbiji, kakor razkriva Associated Press.

Za Španijo tudi ni presenetljivo, da podpira ameriški imperializem, saj je dobršen del zgodovine v Južni Ameriki podpisan s klavci španskih interesov.

Nemčija pa je sklenila pakt s Francijo in sledi zgledu Rothschildskega bankirja Macrona. Ne čudimo se, če se bo nad Evropo vsul terorizem ali gnev zaradi obupne dvojne morale.

Ne le to, Banka Anglije, legalno izvoljenemu predsedniku Venezuele Nicolasu Maduru ne dovoli vzeti tam spravljenih zlatih rezerv v višini 1, 2 milijardi dolarjev. Ena, dva, tri, ZDAJ, začnimo tuliti, da »socializem ne deluje«! Torej niso krive sankcije, ki so izolirale državo, niso krive kriminalne banke, ki zavračajo dvig lastnih rezerv, kriv je zgolj in samo socializem? Za dvig zlatih rezerv se Venezuela brez uspela trudi že mesece. Torej? Banka Anglije je zasegla zlato Venezuele. Seveda, »Združeno kraljestvo« podpira nelegalnega predsednika Guaidója.

Screen Shot 2019-01-26 at 20.29.10.png

Tudi Donald Tusk, predsednik Evropskega sveta, je izrazil polno podporo EU za Guaidója, ki ga ameriški režim želi za predsednika Venezuele. Kot je komentiral Črt Tavš: »Neizvoljeni predsedniki se razumemo.«

Še en dokaz več, da so navidezno demokratični ameriški in evropski politiki pripravljeni žrtvovati stotisoče ljudi, da se dokopljejo do nafte. V tem primeru do trenutno največjih zalog nafte na svetu – v Venezueli. Če se evropska in ameriška javnost tudi v primeru Venezuele ne bosta uprli tako očitnim lažem, da gre za »demokracijo«, je padla zadnja kaplja čez rob. Zadnja. Kdo upošteva dejstvo, da so gospodarske sankcije ZDA proti Venezueli s strani Združenih narodov prepoznane kot zločin proti človeštvu?

Venezuelo in Nicolasa Maduro podpirajo Rusija, Turčija, Kitajska, Sirija, Kuba in Južna Afrika. Rusija bo Venezueli nudila tudi vojaško pomoč.

Objavljeno je tudi pismo, ki ga je podpisalo 70 akademikov, prvopodpisani je Noam Chomsky, proti nasilnemu vmešavanju ameriškega režima v Venezuelo.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg

Foto: Vir


Ženske v rekordni 620 km dolgi zid za pravice

Ženske v rekordni 620 km dolgi zid za pravice

Ameriški režim ruši socializem v Venezueli

Ameriški režim ruši socializem v Venezueli