Ameriški režim ruši socializem v Venezueli

Ameriški režim ruši socializem v Venezueli

Canal4Nicaragua

Canal4Nicaragua

ZDA politično in ekonomsko pritiskajo na Venezuelo, ki je bogata z nafto, že od leta 2000. Strašansko jih moti tudi socializem, ki ga na vsak način skušajo uničiti. To jim tudi uspeva, kajti z gospodarskimi sankcijami so venezuelsko gospodarstvo spravili na kolena in s tem tudi prebivalstvo. Kar je tipičen »dokaz« ameriškega imperializma, da »socializem ne deluje«. Kot če bi nekoga privezali k drevesu in mu očitali, da je prelen, ker ne hodi. Takšno »logiko« ameriške in evropske medijske korporacije uspešno »prodajajo« javnosti. S tem, da ne pokažejo množičnih shodov v podporo sedanji vladi.

Predsednik Hugo Chavez je umrl v precej nenavadnih okoliščinah, njegovemu nasledniku Nicolasu Maduru ni nič lažje, država okoli njega se zaradi gospodarskih sankcij sesuva.

Kaj dela ameriški režim? Ščuva vojsko, naj odpove pripadnost izvoljenemu predsedniku Maduru in nagovarja tudi ostale države, naj pretrgajo diplomatske stike z Venezuelo. Tako se ustvarja pristna ljudska demokracija, če še niste vedeli: s političnimi spletkami in stradanjem ljudi. Ameriški režim je že razglasil, da podpira venezuelsko vodjo opozicije Juana Guaida, ki sploh nima večine. Lahko vidimo, da se ameriški režim niti slučajno ne vmešava v volitve drugih držav, kar vsak dan besno očita Rusiji.

Zakaj ameriški režim tako zanima »demokracija« v Venezueli? Ker imajo največje zaloge nafte na svetu. Trenutno več kot polovico nafte ZDA uvažajo iz Bližnjega vzhoda (40-45 dni transporta), kaj je zanje predaleč in s tem tudi dražje. Veliko raje bi imeli poceni nafto iz Venezuele, ki jim je na dosegu roke (4-5 dni transporta). Zato so pripravljeni uničiti celo državo, zlahka! Spomnimo se, kako je že neki daljni Vietnam »ogrožal« ameriško svobodo in plačal s polji smrti? Kdaj so Vietnamci z riževimi palčkami prebadali mogotce na Wall Streetu? Nikoli in nikdar. A režimu smrti in medijem, ki tlakujejo pot vojaškim intervencijam s svojimi lažmi, to ni mar.

Predsednik Nicolas Maduro je pretrgal diplomatske stike z ZDA. Vojska v Venezueli pa je izjavila, da podpira predsednika Madura, ki je zmagal na zadnjih volitvah. Tudi Mehika, Bolivija in Kuba še naprej podpirajo Madura. Države podrejene interesom ZDA pa podpirajo nastavljenega Juana Guaida, ki ni vreden omembe, razen, da je lutka skrajno desničarske elite v Venezueli, ki se nikoli ni ozirala na življenje delavskega razreda v Venezueli, razen na način, da jih je do konca izkoriščala.

Poročevalci in novinarji, ki imajo terenske in medijske izkušnje s tem, na kakšen način ameriški režim ruši suverene države, kot je na zadnje Sirijo, pričakujejo podoben scenarij.

Ne pozabimo, kako krvavo in neusmiljeno je CIA leta 1973 čez noč z vojaškim udarom v Čilu uničila bleščečo zmago Allendeja in nastavila zloglasnega klerofašitičnega Pinocheta. Samo, da ne zmaga socializem, kajne?

Ameriški in zahodno evropski imperializem sta najhujši pošasti sodobne civilizacije. »Napredne« politične sile v Sloveniji, ki navidezno hlipajo za socializmom, do zdaj še niso javno izrazile podpore venezuelskemu predsedniku Maduru. Čakajo usklajevanje z »demokratičnimi silami« Bele hiše? Mednarodni zakoni tako ali tako niso tiste, ki imajo za sabo Pentagon.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-12-17 at 18.20.30.png
EU podpira zločinsko politiko ZDA do Venezuele

EU podpira zločinsko politiko ZDA do Venezuele

Macron: »Na ulicah protestirajo lenuhi!«

Macron: »Na ulicah protestirajo lenuhi!«