»Šiško je orodje politike, ki vodi Slovenijo«

»Šiško je orodje politike, ki vodi Slovenijo«

Intervju s predsednikom Socialistične partije Slovenije, Tadejem Trčkom.

Slovenske volitve so za nami - tonemo v neoliberalizem. Je večina strank zgolj kulisa za interese tujega kapitala?

Vse parlamentarne stranke so kulisa kapitala. Ko je Milovan Đilas leta 1955 zahteval od Tita, da se v Jugoslaviji uvede skandinavski pluralistični demokratični sistem, mu je odgovoril, da tega ne more sprejeti, ker bi to na področju Jugoslavije pomenilo naslednje: 1. Takoj bi izbruhnila državljanska vojna; 2. Po uvedbi takšne demokracije, bi se kapital skril za vse stranke, ki bi v 30-ih letih izropale ljudstvo. Točno to se je zgodilo, ko so v Jugoslaviji uvedli demokracijo. Naša parlamentarna politika je samo predstava za narod, kjer imajo različne stranke različne vloge v predstavi, s katerimi motivirajo volivce, ki enkrat bolj podpirajo en, drugič drug obraz. Režiser  ostaja isti in ne dovoli, da bi katera stranka ali obraz, prevzela igro v svoje roke. Režiser je v našem primeru Kučan, ki je postavil svoje like, tako je nastavil Janšo in Jelinčiča, ki prav lepo sodelujeta z njim, lastnik gledališča pa je tujina (Vatikan, ZDA, Nemčija). Stranke, ki je ne postavi režiser, ali lastnik ali režiserju oz lastniku ni všeč, je takoj napadena s ciljem, da se jo nevtralizira in da ne pokvari igre, ki je ropanje ljudstva za osebne koristi in koristi tujine.

Ste predsednik Socialistične partije Slovenije, med redkimi strankami, ki nimajo finančne in logistične podpore iz tujine. V čem presegate navidezno levo – desno paradigmo?

Leva – desna paradigma je umetna delitev, ki temelji na stereotipih. Vladajoči režim je namenoma razdelil narod. Podobni stereotipi so, da nisi levičar, če ne podpiraš vseh smernic LGBTQ in migrantov, oziroma, da nisi narodno zaveden, če nisi desničar. To so umetne delitve, s katerimi oblast deli narod na dva bloka, da bi prekrila svoj značaj režima in po potrebi ustvarila vojno med blokoma, kar se že dogaja z retoriko. Dejstvo je, da oba bloka obvladujejo ista ozadja. Janša je bil nastavljen s strani Kučana z afero JBTZ, nato so ga postavili za šefa opozicije, da obvladujejo opozicijo. Od takrat pa do danes Kučan in Janša prav lepo sodelujeta, se dobivata na skrivaj, v medijih pa razdvajata narod. Kramberger je vedel za to, ko je opozarjal kaj čaka Slovenijo, postal je moteč, ker bi jim v primeru, da bi zmagal, onemogočil krajo. V primeru, da ne bi bil izvoljen, bi povedal še več, da bi ozavestil narod, ki bi spoznal, kakšen je načrt. Režim se je tako znebil Krambergerja, izropal Slovenijo, zdaj pa netijo sovraštvo med blokoma, ki so ju ustvarili, da bi se narod pobijal med seboj, oni pa bi ohranili svoje privilegije in bili na varnem, ter spet bogateli s prodajo orožja in nafte. Težava je, da lahko to ustreza tudi silam, ki so razbile Jugoslavijo, kajti Evropa je sod smodnika, Balkan pa detonator.

Dragi Slovenci verjemite mi, tako hudo kot bo zdaj slovenskemu narodu šlo, mu nikoli ni šlo. Toliko revežev kot jih bo sedaj, jih nikoli ni bilo, in toliko boagtašev, kot jih bo zdaj, jih nikoli ni bilo. Hudi časi se bližajo našemu slovenskemu narodu. Bom povedal, zakaj sem kandidiral za predsednika, da bi poskušal to ublažiti. Ivan Kramberger na zboru v Sevnici 1990

Zakaj menite, da so ljudje sprejeli, da se pri nas uvajata drago zasebno zdravstvo in šolstvo, ki bo na voljo le bogatim in da bomo brez pokojnin?

Od leta 1991 do danes se odvija propaganda, da je vse zasebno dobro, javno pa slabo. Poleg tega ljudje nimajo izbire. Kdor hoče priti na vrsto v sprejemljivem času, bo plačal, kajti zdravje je prva in najpomembnejša stvar. Gre za to, da režim spodkopava javno mrežo zdravstva, da bi uvedli ameriški sistem, ki prinaša koncesionarjem ogromne dobičke. Tu so zavarovalniški lobiji, ki jih obvladujejo osamosvojitelji. V šolstvo je po osamosvojitvi močno vpletena Cerkev, ki bi rada imela vso oblast nad šolanjem, in nas vrnila v čas pred 2. svetovno vojno, ko je Cerkev odločala o tem, kdo se lahko šola in kdo ne. S tem bi imela nadzor nad učnim gradivom, s katerim bi rada izbrisala iz zavesti Slovencev, da je Cerkev za ohranitev svojih privilegijev in premoženja, naščuvala del Slovencev v Belo gardo in domobrance, da so prisegli Hitlerju na Bežigrajskem stadionu in to generalu SS Rösenerju. Tako kot je Cerkev delovala s kolaboranti, tako bi zdaj rada prepovedala rdečo zvezdo in socialistično misel, ki ozavešča ljudstvo glede prevar religije.

Pregled hrvaških in srbskih časopisov kaže, da je politična medsebojna sovražnost dnevna tema. Iz Bosne pa poročajo, da gre le za krhko premirje po prestanih grozotah. Komu je v interesu, da se globoke travme Balkana ne celijo?

Najbolj je v interesu Zahodu, ki je Jugoslavijo razbil. Poleg tega je iz bivše Jugoslavije s pomočjo domačih vazalov ustvaril majhne, nepomembne države ali kolonije. Poleg tujine je stalna tenzija v korist izdajalcev, ki so tujini pomagali razbiti Jugoslavijo, da so lahko obogateli, ti pa se naslanjajo na nacionalizem, ker je strah učinkovito sredstvo, sploh v regiji, ki je polna odprtih ran. Treba je vedeti tudi, da so bile vojne pri razbijanju SFR Jugoslavije, izredno brutalne in da so bile načrtovane zunaj. Če pogledamo bogastvo vodilnih in njihovih družin, bomo ugotovili, da so tisti, ki so na Balkanu na oblasti od leta 1991 enormno obogateli, pa naj gre za Kučana, Janšo, Izetbegovića in njegovega sina Bakirja, Tuđmana in njegov krog ljudi, Đukanovića v Črni gori, ali srbske politike in klane, ki so pokupili Dedinje. Izdaja je od leta 1991 do danes najbolj donosen posel.

Daytonski sporazum je seme, ki je posejano. Ne gre za mir, ampak premirje, ki ga lahko po navodilih tujine kadarkoli zrušijo, s tem, da se ena entiteta odcepi iz Federacije BIH. Če se to zgodi, je BIH takoj v vojni, s tem pa Balkan. Bojim se, da je to tudi plan za Balkan, drugače bi bilo do zdaj že urejeno drugače. In ne pozabimo, da je stalni predstavnik v BIH, predstavnik EU, preko katerega gredo vse odločitve oziroma, jih zavrne. Torej ima EU popolno kontrolo nad dogajanjem. EU vodi Nemčija, Nemčija pa je razbijala SFR Jugoslavijo skupaj z ZDA. Balkan je strateško pomemben, ker bi vojna na Balkanu pomenila eksplozijo Evrope, to pa je cilj ZDA, tako kot v 1. In 2. svetovni vojni, s katerima so ZDA obogatele. Tudi migrantska kriza je organizirana z namenom destabilizacije Evrope, za kar obstajajo dokazi. Naša lažna levica tako zagovarja politiko odprtih vrat, ker jo financira Soros. Na drugi strani pa so skrajno proti desničarji, ki jih prav tako financira Soros. Orbana je namreč nastavil Soros, tako kot podpira Levico preko nemške stranke Die Linke.

V Sloveniji smo priča nastanku paravojaških enot Andreja Šiška. Tudi Janez Janša je pozival k podobnim akcijam. Kljub temu, da nihče vojaško ne napada Slovenije. Kaj je razlog za take neonacistične izpade?

Screen Shot 2018-09-07 at 20.23.13.png

Predvsem politika strahu. Je pa res, da se za Janšo ve, da svoje pripadnike šola v Kočevski Reki, da vadijo na streliščih slovenske vojske, poleg tega, je iz postojnske vojašnice pred leti izginilo orožje. Zanimivo bi bilo pogledati, ali se številke orožja, s katerim se urijo Janševi, ujemajo s številkami iz postojnske vojašnice. Šiško je v tem primeru bolj kot ne, vaba, da se legitimizira Janševo paravojaško enoto. Če Šiško ne bo procesioniran, potem bo Janša lahko javno dejal, da ima tudi on pravico do svoje garde, pri tem pa mu pomaga predsednik Pahor, ki javno poziva k ustanovitvi nacionalne garde.

Sicer se pojavlja resen scenarij, da lahko ob migrantski krizi, ko bi bil pritisk na naše meje velik, slovenska vojska začne razpadati, to pa bi Janša izkoristil za mobilizacijo nacionalne garde. Verjetno s predsednikom Pahorjem SKUPAJ. Vemo tudi, da je večina vojske zvesta Janši, saj je po letu 1991 večkrat izvedel čistke, in na poveljniške položaje postavil zveste kadre.

Kako bi lahko Slovenija presegla globoka notranja nesoglasja in kaj sploh lahko naredi v stampedu NATA na suverene države sveta?

Slovenija bi morala nujno izstopiti iz zveze Nato in se povezati z Rusko federacijo, Ljudsko republiko Kitajsko in ostalimi državami BRICS-a. Neuvrščeni, ki so bili ustanovljeni v Beogradu leta 1961, še vedno delujejo, in sodelujejo z bivšim Vzhodnim blokom. To pa je tudi edina možnost, da se Slovenija obrani pred zahodno kolonizacijo.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg
Jeremy Corbyn: »Antisemitizem« kot orožje Izraela

Jeremy Corbyn: »Antisemitizem« kot orožje Izraela

Teroristi v Siriji kažejo le deklice: »Ko bom velik, se bom razstrelil!«

Teroristi v Siriji kažejo le deklice: »Ko bom velik, se bom razstrelil!«