#Hrvatikan: Verouk v OŠ ni izbirni predmet kot drugi

#Hrvatikan: Verouk v OŠ ni izbirni predmet kot drugi

Razpad Jugoslavije ni bil naključje, ampak načrtovan geostrateški proces, v katerem so si različni akterji priborili kar največ zase. Med največjimi plenilci razkosanja nekdanje socialistične republike je država Vatikan, ki je velika pralnica neobdavčenega denarja.

Kar je očitno v Sloveniji, kjer Vatikan kljub bančnim škandalom in drugim hudim prekrškom, še naprej uživa nezaslišane privilegije. Ne pozabimo - prvi uradni obisk Milana Kučana je bil Vatikan, ki ga je tudi odlikoval. Na referendumu za samostojno Slovenijo nismo glasovali še za vatikanske praznike, a so nam ukazani, brez vprašanja. Pod okriljem Vatikana se častijo se izdajalci v 2. svetovni vojni, torej odločevalci, ne »stranska škoda« vernikov, ki so jih bolj ali manj prisilno rekrutirali v kolaboracijo. Cerkev aktivno spodbuja opravičevanje prisege uničevalcem slovenskega naroda – nacistom, s katerimi je Vatikan intenzivno sodeloval.

Dogajanje v sosednji Hrvaški pa je za tako imenovano evropsko demokracijo ponižanje brez primere – v šole je Vatikan poslal dopis, kjer katoliški verouk uvrščajo med izbirne šolske predmete in za izpis iz njega zahtevajo pisni postopek. Dopis poudarja, naj se učencem, ki so se v 1. razredu osnovne šole vpisali v verouk ne ponudi vprašalnika ali se iz njega želijo izpisati. Kot utemeljitev navajajo državni sporazum med Vatikanom in Hrvaško. Dopis dona Josipa Periša iz katehetskega urada Splitsko-makarske nadškofije je objavil znanstvenik in politik Ivica Puljak na družbenem omrežju. Vsebina dopisa je, da je ponujanje možnosti prekinitve obiskovanja verouka, ko je enkrat izbran v sklopu osnovne šole, kršenje mednarodne (!) pogodbe.

Screen Shot 2018-09-28 at 10.57.50.png

Rezultat vatikanske nadvlade šolam se kaže tudi v srednjih strokovnih šolah, ki po novem ne bodo imele več biologije, zgodovine ali geografije, verouk pa je ostal.

Slovenija in Hrvaška sta kot jabolčni zavitek, narezan na kose, ki ga pohlepno goltajo Vatikan, Bruselj in Nato. Če kdo ne mara rozin iz tega zavitka, jih dobimo kot mednarodno denarno pomoč, ki jo vračamo z obrestmi!

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg
Kavanaugh: Seks kot umazana cunja politike

Kavanaugh: Seks kot umazana cunja politike

Kulturniki s tožbo nad Ministrstvo za kulturo

Kulturniki s tožbo nad Ministrstvo za kulturo