Še angeli bi jokali …

Še angeli bi jokali …

V nedeljo je tudi Nizozemsko pretresel nov val obtožb pedofilije v katoliški cerkvi. Kar 20 od 29-ih kardinalov in škofov je prikrivalo zlorabe in s tem omogočalo nova nasilna dejanja. Iz Francije pa je te dni prišla novica, da je lokalni katoliški duhovnik spolno nadlegoval štiri brate. Predvsem pa ne potihnejo kritike na račun aktualnega papeža, ki ga bremenijo, da se ni odzval na informacije o tisočih spolno zlorabljenih otrocih iz ZDA. Nekaj so osebe, ki otroke zlorabljajo, torej zločinci, drugo pa je instuticionalna škoda, ki jo povzroča Vatikan, zadnji bi se Cerkev morala na vsak način izogniti, komentira Weekly Standard. Papežu očitajo tudi dvojna merila, saj nekaterim duhovnikom v Vatikanu dovoli, da živijo v istospolnih parih, le da o tem ne govorijo javno. Kot kažejo podatki, je 80 odstotkov zlorab v Cerkvi povzročenih s strani moških duhovnikov dečkom. Homoseksualne zlorabe mlajših se v Cerkvi vrstijo, na kar so letos poleti opozorili v Hondurasu. Tesni svetovalec papeža je odvrnil, da gre za »opravljanje«.

Predstavljate si, da ste najbogatejša cerkev na svetu. Da imate svojo državo v jedru Evrope. Klanjajo se vam predsedniki in kraljice. Imate preštevilne stavbe, muzeje in neskončen pritok neobdavčenih donacij iz vseh držav sveta. Zato imate tudi predstavnika za stike z javnostjo. Ne enega, več tisoč. Kljub temu v javnost pride fotografija s sestanka o spolnih zlorabah otrok s strani vaše cerkve, z nasmehi na obrazu. Da, še angeli bi jokali, če bi videli to fotografijo, ki jo je »vesoljna Cerkev«, kakor si je nadela naziv, poslala v javnost.

Tega se ne sprašujejo le kritiki katoliške cerkve, tega ne ugibajo le tisti, ki se ukvarjajo s stiki z javnostjo - ta fotografija je predvsem prizadele tiste, ki so že tako ali tako prizadeti. Kakor tudi vse tiste, ki si želijo, da bi se Cerkev bolj intenzivno lotila zločinov svojih najvišje pozicioniranih predstavnikov.

Kot kaže, so številni verniki zelo nezadovoljni s tem, kako papež Frančisšek vodi preiskave in sestanke po izbruhu vedno novih obtožb o posilstvih otrok s strani duhovnikov.

Weekly Standard predlaga za katoliško občestvo tudi učinkovit ukrep za vse župnije, kjer se prikrivajo zlorabe: nihče jim naj ne da niti centa.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg

Foto: Twitter

Javni poziv ministrstvom glede prehrane v vrtcih in šolah

Javni poziv ministrstvom glede prehrane v vrtcih in šolah

Mehiško mesto, ki je izgnalo politike in policijo

Mehiško mesto, ki je izgnalo politike in policijo