Jeremy Corbyn: »Antisemitizem« kot orožje Izraela

Jeremy Corbyn: »Antisemitizem« kot orožje Izraela

Politika Velike Britanije močno vpliva na globalno dogajanje, zato je javni linč britanskega politika Jeremyja Corbyna širšega pomena. Britanska družba je močno razredno razslojena, privatizirana je večina šolstva, javno zdravstvo je tik pred kolapsom, privatizacija železnic se je izkazala za pogubno, državni denar pa še vedno s stotinami milijonov evrov letno podpira britansko aristokracijo živečo v brezdelju in prestižu.

Screen Shot 2018-08-16 at 08.10.13.png

V tem socialnem dnu se je britanska politična elita odločila, da je največji greh uporaba besede sionizem in kritika izraelske politike s strani Jeremyja Corbyna, ki ga je stranka Labour leta 2015 izvolila za predsednika. Njegova priljubljenost je zamejila tudi večino konservativcev Therese May v parlamentu.

crxpa35vu6e11.jpg

Uslužni korporativni mediji na vsak način skušajo Corbyna kot dolgoletnega zagovornika palestinskih pravic, označiti za antisemita, čeprav nikdar ni zanikal holokavsta ali zločinov nad Judi. Ima tudi podporo ortodoksnih Judov, ki želijo prodreti v javnost in medije s svojim sporočilom, da med besedama sionizem in judovstvo ni enačaja. Nasprotno ortodoksni Judje sionizem zavračajo kot agresivno in rasistično politiko Izraela, ki terorizira Palestino in druge narode.

Jeremy Corbyn je v politiki že več desetletij, priljubljen je postal predvsem v zadnjih letih. Kajti večina volivcev ostaja razočarana nad britansko politično sceno. Njegov strankarski kolega Tony Blair je podprl Georga Busha pri invaziji na Afganistan in napadu na Irak. Zato je javnost položila svoje upe na Corbyna, ki ima poudarjeno nerasistična in socialna stališča.

Antisemitizem kot politično orožje

Corbyna, ki je še v času apartheida protestiral pred Južnoafriško ambasado in bil aretiran, korporativni mediji kljub temu obtožujejo, da nima primernega odnosa do Judov. Kar seveda ne drži, za kar obstajajo dokazi iz preteklosti.

Tudi domnevno demokratični časnik Guardian aktivno sodeluje pri napadih na Corbyna. S tem znova dokazuje, da je na strani kapitalističnih interesov zahoda, ter da je njegova podpora etični modi, veganstvu in človekovim pravicam, le spretno narisana dobrodelnost na bombah Nata. Enako spretno tudi Izrael manipulira s tragično usodo Judov med 2. svetovno vojno, da uveljavlja svoj teritorialni pohlep in rasistično politiko do Palestincev in pripadnikov judovske vere iz Afrike, ki so zaradi vojn za naravne vire pribežali v Izrael. Izraelski lobi je šel tako daleč, da zahteva posebno definicijo, kaj pomeni antisemitizem in zahteva dosledno spoštovanje tega. S tem želijo uveljaviti pravilo, da je vsaka kritika Izraela že antisemitizem.

O tem govori tudi italijanski filozof Diego Fusaro, ki je bil v intervjuju za RAI deležen komentarja, da je kritika Georga Sorosa antisemitizem. Fusaro je novinarju odgovoril, če ni opazil, da finančnega mogula ni mogoče kritizirati, ne da bi bil deležen oznake antisemitizma. Besede, ki je postala orožje v rokah tistih, ki imajo največ orožja – torej kapitalistične politike.

Kot je zapisal neodvisni britanski novinar Jonathan Cook, korporativni mediji in politična elita želijo zrušiti Jeremyja Corbyna predvsem zato, ker kaže, da zahodna politika ni bolj plemenita kot druge države, kar predstavlja nevarnost – ljudje bi se začeli upirati plenilskim vojnam Nata v imenu »demokracije«.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg

Foto. Sott.net

#Jogurtgate: Kolindine laži o Jugoslaviji so že legenda

#Jogurtgate: Kolindine laži o Jugoslaviji so že legenda

»Šiško je orodje politike, ki vodi Slovenijo«

»Šiško je orodje politike, ki vodi Slovenijo«