Bele čelade kot sodobni »kavboji«

Bele čelade kot sodobni »kavboji«

Stoletje je Hollywood ustvarjal svojo verzijo ameriške zgodovine: pogumni kavboji streljajo primitivne Indijance. Resnica ne bi mogla biti bolj drugačna. Umazani, zapiti in brutalni priseljenci so za prgišče dolarjev streljali na domačine. Hollywoodske metode ameriška politika uporabljajo tudi danes. Le, da so tokrat domnevno dobri kavboji Bele čelade, Indijanci pa sirska vojska. Scenarij je isti.

Screen Shot 2018-08-07 at 10.31.04.png

Vanessa Beeley and Whitney Webb sta za Mint Press napisali poglobljeno analizo medijske kampanje po umoru britanske parlamentarke Jo Cox. Kako je to povezano z Belimi čeladami, terorizmom in menjavo režima v Siriji? Po umoru Jo Cox so njej v spomin zbrali 1, 97 milijona dolarjev. Vsota je bila razdeljena med humanitarne organizacije, med drugim tudi Bele čelade. Na spletu mrgoli dokazov, fotografij in pričevanj, da so domnevni humanitarci v tesni povezavi s teroristi v Siriji. Kljub temu jim zahodni večinski mediji pišejo slavospeve. Seveda, saj v Bele čelade zahodne vlade vlagajo denar. Naložba v nafto in geostrateške vire se jim je do zdaj vedno finančno obrestovala.

Kot navaja Mint Press, so med investirorji v menjavo oblasti v Siriji vpleteni tudi George Soros, fundacija Clinton in Bill Gates. Kruta smrt parlamentarke Jo Cox je bila uporabljena kot medijski ščit pred preiskavo, v kakšne namene Bele čelade uporabijo 50,3 milijona dolarjev, kolikor jim plačuje britanska vlada.

Jo Cox je bila prepričana, kot je imperialistična politika vedno, da so »etične intervencije«, čeprav gre za vojaško posredovanje v državah, ki niso napadle Evrope, najboljša poteza. Kot je običajno za večino, ki podpirajo takšna »posredovanja«, ni bila nikoli v Siriji. Predvsem pa takšna politika vedno ubere taktiko razvrednotenja, češ, da se lokalno prebivalstvo ni zmožno odločati o ničemer. Najbolje torej, da o njih odloča Nato. Joe Cox je, tako kot še drugi »liberalci«, vneto navijala za pravice beguncev, prav nič pa ni protestirala, na kakšen način je NATO direktno odgovoren na nastanek masovnih eksodusov ljudi iz uničenih držav. Javnost se prepogosto zadovolji z nedokazano zgodbico o »dobroti« humanitarnih organizacij, četudi člani teh organizacij hodijo na srečanja Bilderberg in so povezani z bančnimi in političnimi elitami. Ali ni zanimivo, da vlade najamejo za visoke vsote agencije za odnose z javnostmi, če peticije Avaaz nimajo »želenega učinka«? Prav to se je dogajalo v primeru Sirije, ker javnost ni izrazito podprla bombardiranja Sirije, tako kot Iraka, Libije, Afganistana in Jugoslavije. Vprašanja javnosti so tako namensko uspešno zatrta s pomočjo lažnih zgodbic, kot so Bele čelade.

Sirci ne potrjujejo navedb Belih čelad

Vodja Belih čelad v Siriji Raed al-Saleh povezavo organizacije s terorizmom zanika. Oglasil se je iz Istanbula, kar je pomenljivo, saj tudi z oskarjem nagrajena avtorja filma o Belih čeladah, nista  bila v Siriji, ampak v hotelu v Turčiji. Kakor piše RT se je vodja spretno izognil vprašanju o prevozu trupel sirske vojske s strani »prostovoljcev« Belih čelad. Al Saleh pa je potrdil, da Bele čelade sodelujejo z Free Syrian Police, ki pa ima dokazane povezave s teroristično Al Nustro. Sojenje Belim čeladam kot vojnim zločincem zato zahteva verski vodja muslimanov v Siriji veliki mufti Badreddin Hassoun. Ko je izvedel, da nameravajo zahodne države sprejeti člane Belih čelad kot »begunce«, je komentiral, da bodo sprejele v resnici teroriste. Podatek, da bodo člane Belih čelad sprejeli v Kanadi in Nemčiji, pa govori, kdo je njihov gospodar, piše RT.

Vanessa Beeley je povedala, da obstaja množica pričevanj iz Aleppa in Vzhodne Goute, da so Bele čelade sodelovale s teroristi, ki mučili in pobijali Sirce. Omenja, da imajo številni elitni »humanitarci«, povezani z Jo Cox in njenim prizadevanjem za »etičnim posredovanjem« v preteklosti izkušnje s »humanitarnostjo« v primeru razpada Jugoslavije.

Dejstva ne govorijo v prid Belim čeladam

Bele čelade so lažna nevladna organizacija, saj jih podpirajo vlade članic NATA z milijoni dolarjev, je zapisala Vanessa Beeley. Ustanovitelj Belih čelad James Le Mesurier je delal kot agent MI5. Zdravniki Belih čelad so izvajali lažne in nevarne posege na ljudeh in otrocih, kar so potrdili medicinski strokovnjaki. Bele čelade so sodelovale v pobojih civilistov v Siriji, pričajo številni sirski civilisti. Za medije Bele čelade trdijo, da so neoboroženi, večkrat pa so ujeti v objektiv z orožjem. Čeprav trdijo, da niso povezani s teroristi, obstaja mnoštvo dokazov o nasprotnem, torej, da odpirajo Al Nustra Fronto in ISIS. V njihovih prostorih so našli zastave ISIS in Al Nusra Fronte, za katere sami pravijo, da so jim jih »podtaknili«. Vztrajajo, da so humanitarci, večkrat pa so javno pozivali h poboju šiitov. Ko so začeli odkrivati njihovo pravo delovanje (2016), so raziskovalce začeli javno blatiti. Kot prostovoljci prejemajo 150 dolarjev plače na mesec, trikrat več kot redna vojska v Siriji. Izjavili so, da je med Belimi čeladami le nekaj problematičnih posameznikov (morilcev, mučiteljev, ugrabiteljev), jih je pa občutno več – saj sodelujejo s teroristi. Predstavnik Alkaide je Bele čelade slavil kot skrite mudžahedine »revolucije v Siriji«.

Ob tem Bele čelade trdijo, da jih ogroža sirska vlada, čeprav jim je bila ponujena amnestija kot podobnim organizacijam, če nehajo napadati. Video gradivo in fotografije delovanja Belih čelad promovirajo mediji, ki jih financira Evropska unija, civilisti v Siriji pa Bele čelade obtožujejo zločinov. Zelo pomemben podatek, ki ga mediji izpuščajo je, da Bele čelade nimajo podpore Združenih narodov, za kar so si vztrajno prizadevali. Bele čelade so dokazano organizacija interesov zahodnih vlad in njihovih agencij in ne delujejo v interesu večine prebivalcev Sirije.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg
Pred deportacijo v Afganistan rešila družinskega nasilneža

Pred deportacijo v Afganistan rešila družinskega nasilneža

Zgodovinska tožba: vrtnar proti Monsantu

Zgodovinska tožba: vrtnar proti Monsantu