Cenzura vseh, ki se ne klanjajo kontroli javnosti

Cenzura vseh, ki se ne klanjajo kontroli javnosti

Se vam gnusita Nova24TV in Reporter? Ali vas sili na bruhanje ob Delu in Mladini? So omenjeni pisali tako, da so jih trepljali plačniki ali sponzorji? Načrtno ali zgolj pomotoma? Seveda. »Klasični« primer propagande je bil napad na Irak. Se je kdo od »uglednih« medijev javno opravičil, da so širili nepreverjene laži? Ne. Kljub temu bi številni najraje ukinili »desničarska trobila«. Nihče vam ne tišči nosu v Reporterja. Izjema med mediji so zgolj državna glasila, ti morajo enakopravno predstavljati mnenja in poglede različnih skupin državljanov. Ostalo je, kar kupite ali kliknete – to berete. Zato je cenzura v obliki ukinitve medijev radikalna poteza, ki nima ničesar skupnega z demokracijo.

Facebook, za katerega lahko le tisti, ki verjamejo tudi v Božička, menijo, da ga je lastnoročno izumil Mark Zuckerberg, pospešeno izvaja cenzuro nad vsebino. Boleče je, da številni izobraženci verjamejo (!), da jih bo Facebook, ki služi najmočnejšim medijskim korporacijam, »zaščitil« pred fake news. Katero vojno so preprečili korporativni mediji? Nobene.

Zato je Julian Assange trn v peti vladajočim elitam in so ga z vso silo utišali. Združene države Amerike so znova dokazale, da ne dovolijo mnenj, ki razkrivajo gnoj in kri hollywoodske fasade, ki jo kažejo svetu. Prva tarča novega vala cenzure je bil Alexu Jones, ki ima spletno stran Info Wars. Facebook ga je izbrisal, You Tube in Spotify prav tako. Alex Jones je »desničarski teoretik zarot«, ki ga je treba za vsako ceno ustaviti. Naslednja je bila na vrsti povsem levo usmerjena Abby Martin, ki dela za venezuelski medij TeleSur in je na terenu spremljala palestinsko vprašanje. Njen medij nosi zgovorni naslov: Empire Files. V dokumentarnih posnetkih je razkrila rasistično hujskanje mladine v Izraelu proti Arabcem. Tudi ona v  pregovorno »svobodnih« ZDA, doživela, da je njeno delo napadeno.

Znova je potrjeno, da ne gre za bitko med »levimi« in »desnimi«, temveč za to, da se nadzira vsebina povedanega. Na površini pa naj si ljudje pljuvajo v obraz. Le, da ne izvejo resnice, da za veliko večino »desnih« in »levih« strank v politiki, stojijo isti gospodarji. Na primer bogataši kot je George Sorsos, čigar »nevladne« organizacije napovedujejo medijski linč vsem, ki ne bo sledil njihovi verziji svetovne ureditve. Primer sramotnega novinarskega udinjanja trgovcem z orožjem in poniževanja vseh, ki ne ustrezajo gospodarjem vojne, je tudi časnik Guardian.

Screen Shot 2018-08-29 at 21.22.12.png

»Kdor nadzoruje poročanje o politiki in vladi, obvladuje politiko in vlado,« je zapisala Caitlin Johnston. Neodvisna novinarka se sprašuje, ali se javnost sploh želi prebuditi iz te matrice? Njen twitter račun so že ukinili, šele po burnem protestu uporabnikov so ji blagovolili vrniti račun. »Ponižujoče je, ko spoznaš, koliko let si nasedal«, pravi Johnstonova. Meni, da je večini pretežko to priznati in raje uporabijo vso svojo mentalno energijo, da vestno ponavljajo, kar jim korporativni mediji tlačijo v možgane. Ob tem se trepljajo med sabo po rami in si nazdravljajo s pivom, kako so »razgledani«, druge pa razglasijo za »omejence«. Strah, preveč jih je strah. Kaj šele, da bi stopili v obrambo resnici, ki jim ne bo prinesla odobravajočega kimanja gospodarjev – na »levi« ali na »desni«. O, ne, ne upajo si. Le kdo jih bo potem še povabil na piknik? To je večinski domet intelektualnega poguma – sledenje varni službi. Če niste poslušni, vas najprej napadejo kot »teoretika zarote«, termin, ki ga je uvedla CIA. Z namenom, da očrni  informacije, ki ne ustrezajo »uradni verziji«.

Kaj lahko naredimo proti cenzuri? Povejmo, kar vidimo in doživljamo. Na družbenih omrežjih, v družbi, na spletnih straneh. Povsod.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg

Foto: Info Wars, Empire Files

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogreb McCaina: Generacije zločinov ZDA kot »herojstvo«

Pogreb McCaina: Generacije zločinov ZDA kot »herojstvo«

 Soros »Open Society«: ni družine, ni države in ni denarja

Soros »Open Society«: ni družine, ni države in ni denarja