Bilderberg 2018 – za zaprtimi vrati o politiki Evrope

Bilderberg 2018 – za zaprtimi vrati o politiki Evrope

Foto: Luke Rudkowski, We Are Change

Redki neodvisni novinarji že leta preučujejo razsežnosti nedostopnega srečanja Bilderberg skupine, ki vključuje najvplivnejše osebe iz gospodarstva, medijev, politike, znanosti in aristokracije. Srečanja skupine potekajo od leta 1954 na pobudo prestolonaslednika Nizozemske.

Letošnje srečanje poteka v italijanskem Torinu od 7. do 10. junija, pred javnostjo jih ščiti večmilijonsko varovanje. Skupina Bilderberg bo razpravljala o zadevah, ki so za javnost zelo pomembne, na prvo mesto so letos umestili populizem v Evropi. V Italiji se je skupina ponovno sestala po štirinajstih letih.

Screen Shot 2018-06-07 at 11.59.10.png

Kot poroča The Independent, je član odbora Bilderberg, ki ima 33 predstavnikov, tudi direktor nizkocenovnega prevoznika Ryan Air, Michael O'Leary, ki je na srečanje povabil ministra za finance Paschala Donohoeja in vodjo Eurocontrola Eamonna Brennana.

Med udeleženci srečanja v Torinu so še direktorji Airbusa, Shella in Vodafona. Vodja srečanja je Henri de Castries, predsednik uprave korporacije Nestlé in direktor banke HSBC. Kakor piše Business Irish bodo letos na srečanju štirje predsedniki vlad, generalni sekretar Nata, sekretar Vatikana, kralj Nizozemske in nekdanji vodja agencije CIA, David Petraeus. Na srečanju bo tudi generalni direktor UNESCA. Skupno se bo srečanja udeležilo 120 povabljenih.

Strogo zastraženo srečanje, kjer mimo javnosti razpravljajo najvplivneše osebe, je po mnenju številnih zagotovilo, da se bo korporativna korupcija nadaljevala.

Charlie Skelton, ki srečanje Bilderberg spremlja že več let, ugotavlja, da so med povabljenimi vedno pogosteje tudi najvplivnejši predstavniki s področja umetne inteligence in sodobne tehnologije.

Zanimivo je, da bo letošnje srečanje Bilderberg potekalo vzporedno s srečanjem G7 v kanadskem Quebecu.

Javnost zaradi pravil Chatnam, ki jih je privzela skupina Bilderberg, nima nobenega vpogleda v razprave. Kakor navajajo, so njihovi pogovori neformalne razprave o aktualnem dogajanju v svetu.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg
Trgovina z migranti na Balkanu

Trgovina z migranti na Balkanu

Združitev Monsanta in Bayerja - upravičena skrb za javnost

Združitev Monsanta in Bayerja - upravičena skrb za javnost