Strokovno usposobljeni? Brez pomena - službo dobite le preko zvez!

Strokovno usposobljeni? Brez pomena - službo dobite le preko zvez!

Kdor je že skrbel za onemogle starše ali stare starše in ni zmogel drugače, kot da jih da v dom starejših občanov, zelo dobro ve, kako pomembno je, kdo ga vodi. Brez predanega strokovnega vodstva doma za starejše smo pogosto priča strašnim stiskam starejših. Svojci si trgajo od ust, da jim omogočijo tisto, kar česar sami ne znajo, torej strokovne (!) nege, ki jo zelo drago plačujejo. Zato vsi pričakujemo, da bodo domove za starejše vodile za to najbolj strokovno usposobljene osebe.

Za mesto direktorja doma starejših v Metliki se je potegovalo več kandidatk. Med njimi Andreja Draginc, ki je predavateljica za področje zdravstvene nege in ima dolgoletne ustrezne strokovne izkušnje na področju zdravstva. Izbrana je bila Mojca Zevnik Stopar, katere strokovna usposobljenost nima povezave z zdravstveno. Je pa Zevnik Stoparjeva žena župana in v isti stranki kot ministrica Kopač Mrakova, torej SD.

Kljub dodatnemu pozivu ministrica ni ukrepala

Združenje za dostojno starost Srebrna nit je dobilo pismo kandidatke za direktorico Doma za starejše občane Metlike, Andreje Draginc. Na obisku pri ministrici dr. Anji Kopač Mrak , 28. marca 2018, je združenje pismo izročilo in prosilo za pojasnilo, ker ni moglo verjeti, da vse navedeno drži. Ministrica je obljubila, da bo pismo pregledala in nanj odgovorila. Odgovora niti po dveh mesecih ni. Veliko medijev je pisalo o nestrokovnem in političnem kadrovanju v tem primeru.

Ministrica je verjetno čakala, da mineta dva meseca in se še ni izjasnila.

56. člen Zakona o socialnem varstvu pravi: »Če minister, pristojen za socialno varstvo, ne da soglasja iz 6. odstavka v 60 dneh od dneva, ko je bil zaprošen, lahko svet zavoda odloči o imenovanju direktorja brez tega soglasja.«

Pričakujemo in zahtevamo, da se v prihodnje ne bo nestrokovno in izključno politično kadrovalo na tako pomembna delovna mesta, kot je vodenje doma starejših.

Anja Kopač Mrak si je za politični slogan napisala »Vsak sam svoje sreče kopač.« Očitno le, če si v stranki?

Foto: Twitter

Združitev Monsanta in Bayerja - upravičena skrb za javnost

Združitev Monsanta in Bayerja - upravičena skrb za javnost

Tok, tok Slovenija! Nacizem je pred vrati!

Tok, tok Slovenija! Nacizem je pred vrati!