Kazen za starše, če gre otrok prej na počitnice

Kazen za starše, če gre otrok prej na počitnice

Kdo ne bi razumel staršev, ki se morajo ali želijo izogniti sezonskim cenam in gneči, ko se začnejo šolske počitnice?

Nemška policija preverja letališča, če starši vzamejo predčasno iz šole otroke in se z njimi odpravijo na počitnice. Starši, ki otroka odpeljejo iz šole pred iztekom šolskega leta, morajo plačati kazen. Obiskovanje šole je v Nemčiji zakonsko obvezno, če je otrok vanjo vpisan.

Kot navajajo lokalni mediji, je policija preverjala nadobudne zgodnje dopustnike tudi na Bavarskem. Kot kaže, je obvezno šolanje v Nemčiji zelo resno in otroci se morajo šolati od šestega do šestnajstega leta po uradnem programu.

Spiegel poroča, da je na ta način policija preverjala letališče Memmingen. Kot pravijo tamkajšnji mediji, starše policija "blago" povpraša s katere šole so njihovi otroci. Nato policija preveri, če je šola izdala dovoljenje, da so otroci odsotni. Kazen za kršitev je do 1000 evrov.

To še ni vse, če učitelj vztraja, morajo starši otroka pripeljati nazaj k pouku. Čeprav večinoma starši raje plačajo kazen. Zato nemška policija starše prosi, da v primeru predčasnega dopusta od šole dobijo dovoljenje.

Tako sindikat kot predstavnik staršev Stephan Wassmuth, komentirajo, da je vpletanje policije zaradi počitnic kljub vsemu pretiran ukrep.

Nemčija je izrazito nenaklonjena tudi šolanju otrok doma, ki je bilo prepovedano večino 20. stoletja.

 

 

Tok, tok Slovenija! Nacizem je pred vrati!

Tok, tok Slovenija! Nacizem je pred vrati!

Stališča strank: od cepljenja do jedrske energije in konoplje

Stališča strank: od cepljenja do jedrske energije in konoplje