»Ne, ne grem na kolena«

»Ne, ne grem na kolena«

Komu ne bi bil všeč lep mlad par, kot sta Meghan Markle in Harry Windsor, ki nosi cel kup plemiških nazivov. Kdo jima tudi ne bi želel sreče in zdravja na skupini poti. Vse naj, seveda!

Screen Shot 2018-05-21 at 11.46.40.png

Kraljevi poroki je brez potrebne analize veliko prostora namenil cel regiment svetovnih medijev. Nekaj kritičnosti do te neokusne parade so pokazali le ruski mediji in Wikileaks, ki je poroko označil za propagando. Tudi javnost se je vnela za pregrešno drag spektakel. Na Twitterju je bilo le v času poroke kar 3,4 milijona objav na temo kraljeve poroke. Kaj bo ljudstvu urejeno javno zdravstvo, brezplačno šolstvo in varna pokojnina? Dajte ubogim spektakel in lizali bodo s tal drobtine. In tako je bilo tudi tokrat!

Princ Harry je podaljšek britanskega imperija in njegovih interesov. Kar je dokazal tudi s svojim vojaškim udejstvovanjem v Afganistanu, kjer je streljal »Talibane«. Kakšen princ je to, ki hodi streljat v tuje dežele, ki ne ogrožajo silnega bogastva, ki so si ga prigrabili njegovi predniki? S tem namenom se odnosi z javnostmi, ki jih debelo plačuje kraljeva družina, že več kot desetletje trudijo, da plemiške brezdelneže kažejo v javnosti kot zvezdnike. Čeprav so urejeni in olikani, so žal škodljivi družbeni paraziti, ki ohranjajo krvavo tradicijo plenjenja in družbene neenakosti.

Kako se lahko občestvo naslaja nad kraljevo poroko kot v pravljici, kajne, ki ni nahranila revežev in jim morda celo podarila bolj svečane obleke, temveč je brezdomce brezobzirno pometla s cest. Da, kot človeške smeti. To je bila prva poteza te »sanjske poroke«. V tej poroki ni bilo nič »zgodovinskega« in dejstvo, da se je Harry poročil z Američanko, ki ni ravno rojena bogatašinja, prav v ničemer ne spreminja zlohotnosti celotnega dogodka. Britanska kraljica redno odlikuje pedofile, vojne zločince in brezobzirne izkoriščevalce. Odlična primera »odlikovanih državnikov« sta Simon Perez, klavec Palestincev in Collin Powell, ki je utajil pokol My Lai ter Henry Kissinger, ki je podprl napade z napalmom na Vietnam. Okrutna druščina, ki jo je britanski prestol povzdignil kot vzor. Britanska kraljica je nagradila tudi sodelujoče v pokolu krvave nedelje na Irskem. Javnost vse to pozabi z dovolj dolgo belo obleko in ljubkimi otročički s cvetjem. V posmeh vsem, ki jim je goltanec prerezal pohlep britanske krone. Kraljeva družina, kot opozarjajo Crimes of Britan, ni nedolžna maškarada, temveč temelj zunanje politike in manipulativne moči. Kot je povedal James Colonny, je monarhija le nadaljevanje tiranije s tistih, ki so se do položaja prikopali s pomočjo pohlepa in izdaje.

Vložki za Indijke namesto daril

Vrhunec kolonialističnega pokroviteljstva kraljeve poroke, pa je bila želja mladoporočencev, da prispevajo denar namesto za njuna darila za higienske vložke za Indijke. Za razliko od britanskega parlamenta indijska vlada ni v službi neizvoljene kraljeve družine. Podatki, ki jih je za leto 2017 objavil The Independent, kažejo, da 137.700 deklet v Veliki Britaniji ni šlo v šolo, ker nimajo denarja za higienske vložke. Kje smo, draga mladoporočenca?

Za 30 milijonov funtov, kolikor je stala kraljeva poroka, bi se dalo storiti marsikaj v Veliki Britaniji, kjer so otroci lačni. Obleka neveste je stala več kot bi ognjevarna fasada za stolpnico Grenfell, v kateri so zgorele družine.

 

Politika: Prste proč od najstnikov!

Politika: Prste proč od najstnikov!

Nova vodja CIE, ki je uničila dokaze o mučenju

Nova vodja CIE, ki je uničila dokaze o mučenju