Odstavljen profesor, ki piše o zločinih NATA

Odstavljen profesor, ki piše o zločinih NATA

Komu je zapirala vrata ugledna evropska univerza? Dr. Daniele Ganser je zgodovinar, strokovnjak za mednarodne odnose in avtor treh knjig, ki podrobno obravnavajo, zakaj prihaja do večletnih oboroženih konfliktov, ki terjajo nešteta življenja civilistov. Včeraj se je švicarska Univerza St. Gallen, kjer je predaval, odločila, da ne podaljša njegove pogodbe za poučevanje. Zavračajo namreč njegova stališča, da NATO izvaja nelegalne vojne in pobude, da se napad na dvojčka v New Yorku 11. Septembra, 2001, še enkrat podrobno preuči. Dr. Ganser ima še eno zelo pomembno temo svojih predavanj – dosledno se zavzema za mir med narodni in religijami. Verjame in vlaga v mlade, ki naj bi si vztrajno prizadevali, da se je treba nujno oboroženim konfliktom izogniti za vsako ceno.

Dr. Ganser je ustanovil institut Siper, ki se ukvarja z raziskovanjem terorističnih napadov. Postavlja nezaželena vprašanja, kdo ima koristi od terorističnih napadov? Zakaj se nikoli dokončno ne ugotovi in razišče, kdo in kako je izvedel napade? Ta vprašanja navezuje na vprašanja energetike. Kot vemo: kjer je nafta, tam je vojna ali vpletanje v vojno.

Skrajno razočaranje nad akademsko sceno, je, da so se glasni in vztrajni pozivi za mir prenehali. Kaj pomaga filozofija, če akademiki ne bojkotirajo poučevanja in ne vztrajajo na mirnih rešitvah mednarodnih konfliktov? Kje je moralna integriteta mislecev, če se pridružijo vojaškim kartelom in političnim slugam, ki hropejo po novih plenih?

Sirija – zadnji primer nelegalne vojne

Zakaj imamo potem Združene narode, se sprašuje dr. Ganser? Vojna je dovoljena v primeru, ko se branimo pred napadalci ali po dovoljenju Združenih narodov. Se je kdo vprašal, kaj počnejo Natovi zavezniki v Siriji? Ne ustreza jim sirski predsednik Bašar al Asad, to vemo. Ali to pomeni, da lahko Iran napade ZDA, če jim ne ustreza Donald Trump? Kakšen je še smisel mednarodne diplomacije, če je slednja postala očitna farsa z namenom uničenja vseh držav in narodov, ki ne privolijo na suženjske pogoje izkoriščanja s strani evro-ameriškega neoimperializma.

V Siriji se vrstijo domnevni napadi s kemičnim orožjem, ki so prozorni izgovor za nadaljnje napade na to državo. Edini dokaz, ki ga imajo so deljene fotografije na Twitterju. V Združenih narodih ameriški predstavniki zatrjujejo, da »ne morejo do dokazov«. Napadajo Sirijo, preden je karkoli jasno, ker to ustreza njihovim ciljem.

Danes, 9. aprila, so se v napad na Sirijo, vojno, ki zaradi interesa zahodnih sil traja že več let, vpletla tudi izraelska letala. Bo zaradi pohlepa vladajočih struktur spet vpletenih na milijone mrtvih? Če ne bomo obudili pozivov k miru in se uprli vojni kot »normalnemu« stanju, kakšna kultura smo?

Ne pozabimo, nihče ni kazensko odgovarjal za pol milijona mrtvih otrok v Iraku. Državi, ki je padla zaradi laži. S kakšno moralno držo lahko zahodne sile sploh kažejo svoje prste proti drugim voditeljem?

KLIK NA OGLAS = PODPORA! HVALA!

 »Smo na robu Armagedona!«

»Smo na robu Armagedona!«

18.000 sirskih otrok, umorjenih zaradi trgovine z organi

18.000 sirskih otrok, umorjenih zaradi trgovine z organi