Hrvat, ki nosi križ od Reke do Zagreba: »Plačujemo vojaška letala, za bolne otroke pa ni!«

Hrvat, ki nosi križ od Reke do Zagreba: »Plačujemo vojaška letala, za bolne otroke pa ni!«

Saša Pavlića se je dogajanje na Hrvaškem močno dotaknilo. Njegova država ima 500 milijonov dolarjev za nakup vojaških letal, medtem ko se z bolnimi otroki ravna kot z nebodigatreba. Zagotovljena niso niti vsa potrebna zdravila.

Za razliko od tistih, ki se z vero kitijo kot z lažnim bliščem, je ta preprosti državljan v znak protesta začel s križem na ramah hoditi od Reke do Zagreba.

Screen Shot 2018-04-03 at 14.34.12.png

Njegovo dejanje je znak, da mu ni vseeno, kako se država vede do bolnih otrok. Križ bo predal odločevalcem v Zagrebu. Njegovo stališče je jasno: »Če država nima za bolne otroke, potem države ne potrebujemo.«

Podpora za starše, ki zbirajo denar za hčerko Vito.

Podpora za starše, ki zbirajo denar za hčerko Vito.

Odziv javnost je neverjeten pravi Pavlić, saj ga ljudje ob cesti spodbujajo in čakajo.

Pavlić je nameraval običajno preživeti praznike z družino, ko ga je novica o tem, kako se godi bolnim otrokom tako presunila, da se je podal na takšen pohod. Nima nobenih izkušenj s hojo ali javnimi nastopi, njegov odziv je bil spontan.

Do njega prihajajo tudi strti starši, ki so zaradi zdravljenja svojih otrok v hudih dolgovih, kar dodatno potrjuje zgrešenost vladne politike do otrok. Ob tem opozarja, da se vsakemu od običajnih državljanov lahko zgodi, da zaradi težje bolezni otroka ostanejo sami in brez vsega.

Za zdravila ni denarja, za cepiva ga je vedno dovolj

Na Hrvaškem je v treh dneh posnetek politika Ivana Pernarja in zdravnice dr. Almire Demirović na Facebooku dosegel več kot 100.000 ogledov.

Doktorica s področja medicinske patologije je namreč kot večina staršev zaupala pediatrom, da je sestava in proizvodnja cepiv varna. Vse dokler ni cepila svoje deklice, ki je po cepljenju ostala brez las, trepalnic, obrvi in nohtov. Ker je dr. Demirović raziskovalka, je hčerko poslala na številna testiranja. Alopecija, ki jo je hčerka dobila po cepljenju, je stranski učinek cepljenja. Dr. Demirović je stranski učinek želela uradno prijaviti in naletela na številne birokratske ovire in nepravilnosti.

Še več, zdravnik je na javnem posvetu dr. Demirović povedal, da je stranske učinke nesmiselno prijavljati, »ker bi jih bilo preveč«.

Skupaj s politikom Ivanom Pernarjem pozivata k nadzoru na prodajo, proizvodnjo in izbiro cepiv. Seveda ob svobodni izbiri odločanja o cepljenju

Vse skupaj pa je na Hrvaškem šlo tako daleč, da je profesor Elvio Baccarini omenil, da utegne biti Hipokratova prisega Primum non nocere (Ne škoduj), povsem odveč v sodobnosti, da bi tako opravičil obvezno cepljenje.

18.000 sirskih otrok, umorjenih zaradi trgovine z organi

18.000 sirskih otrok, umorjenih zaradi trgovine z organi

(Ne)verjetni primer Skripal: Je kriva ajdova kaša?

(Ne)verjetni primer Skripal: Je kriva ajdova kaša?