Legenda Pink Floydov Roger Waters na koncertu o Siriji

Legenda Pink Floydov Roger Waters na koncertu o Siriji

Ni prvič, da je vrhunski glasbenik Roger Waters in eden od ustanoviteljev legendarne skupine Pink Floyd svoj glas uporabil za širitev resnice o dogajanju na svetu.

Na včerajšnjem koncertu v Barceloni je glasbenik povedal, da so Bele čelade lažna organizacija, ki deluje zgolj zato, da služi džihadistom in teroristom, kar neodvisni novinarji in poročevalci trdijo že leta.

"Če bomo poslušali propagando Belih čelad in njim podobnih, to vodi k spodbujanju naših vlad, naj bombardirajo ljudi v Siriji."

"To je napaka gromozanskih razsežnosti. Svoje vlade moramo prepričati, naj ne mečejo bomb na ljudi." Roger Waters je poudaril tudi, da imamo le en ranljiv planet in da smo vsi ljudje. Ob tem ni treba, da nas delijo nacionalnosti ali religije, je povedal glasbenik. Skupaj moramo sodelovati, če želimo ohraniti ta svet za otroke in vnuke, je nagovoril navdušeno množico. "Lahko si podamo roke čez meje in sodelujemo," je zaključil nagovor pred zbranim občinstvom.

Z njegovo pomočjo je tudi sirska deklica, ki ji je eksplozija uničila obe roki, dobila ustrezno oskrbo. Glasbenik je imel v preteklosti že težave zaradi svojega političnega poguma, leta 2017 je Nemčija prepovedala njegove nastope, zaradi izražene podpore, ki jo je namenil Palestini.

Foto: You Tube

Pismo veleposlanikom: Enkrat kolonialisti, vedno kolonialisti?

Pismo veleposlanikom: Enkrat kolonialisti, vedno kolonialisti?

 »Smo na robu Armagedona!«

»Smo na robu Armagedona!«