»Kapelice so vaše, maternice so naše!«

»Kapelice so vaše, maternice so naše!«

Pospešeno se Evropa pritožuje nad muslimanskimi enklavami. Kaj se očita priseljenskim getom, brez analize njihove nastanka, je predvsem zaostalost, ki se najbolj kaže v odnosu do žensk. Natančneje šeriatsko pravo, ki ga ne podpirajo vsi muslimani, odvzema ženskam številne pravice, ki veljajo v Evropi. Ne povsod, Irke migrirajo v Anglijo, kjer opravljajo abortuse. Ti na Irskem niso dovoljeni, četudi je ogroženo življenje matere, ki nima irskega državljanstva. Tragična posledica tega zakona je bila smrt Indijke, ki ji kljub prošnji nje in njenega soproga niso naredili splava, ko je imela očitni zdravstveni alarm. Zavrnili so tudi splav 14-letni žrtvi posilstva. Evropsko pravično? Ali se takšna zakodaja obeta Poljski?

V ponedeljek je poljski parlament z večino podprl namero o novem zakonu glede splava, če se kažejo anomalije ploda. Kakor kaže uradna statistika Poljske, je 96 odstotkov dovoljenih abortusov narejenih prav zaradi večjih razvojnih anomalij ploda.

Če bo novi zakon sprejet, bo splav možen samo v primeru posilstva ali incesta in resnega ogrožanja življenja matere. Kar kaže na jasen namen, da ženske ne bodo smele odločati o svojem telesu. Nameravani zakon kaže na to, da je ženska zgolj v službi rojevanja, o katerem odločajo drugi.

Kakšna lahko posledica takšnih ukrepov? Statistika nevladnih organizacij navaja, da Poljakinje opravijo med 80.000 do 130.000 abortusov v sosednjih državah. Kar je ogromno število nerojenih otrok. Morda bi se Poljska morala vprašati, zakaj je tako težko rojevati otroke v ta svet in namenila ženskam kakšno bolj pozitivno spodbudo, namesto tako vatikanskega dekreta. Protest v Varšavi se je zato tudi začel na rimskokatoliškem sedežu škofov.

Medtem ko se skuša ženskam odvzeti odločitev o njihovem telesu, se na drugi strani Poljska ne brani intenzivne prisotnosti vojakov NATA na svojem ozemlju. Nameravajo tudi povečati svoj finančni prispevek za oborožitev Če bi radi več otrok, bi denar kazalo usmeriti kam drugam.

Torej, ne kaže se evropsko približevati zatiranju pravic žensk, kar večino najbolj moti pri skrajnih muslimanskih ločinah. Temveč podpreti muslimansko politiko, ki poudarja sekularnost. Na ta način tudi ne bi imeli navala beguncev in hkrati imeli denar podpreti ženske doma, namesto investiranja v NATO invazije.

Foto: Twitter

Iz Sirije: »Ubiti smo dvakrat - z raketami in mediji«

Iz Sirije: »Ubiti smo dvakrat - z raketami in mediji«

Hrvaški politik ostro komisarju EU: Krivi ste za begunce in finančno krizo

Hrvaški politik ostro komisarju EU: Krivi ste za begunce in finančno krizo