»Za to obleko bi stala v snegu«

»Za to obleko bi stala v snegu«

»Za to obleko bi stala v snegu«, je na Facebooku napisala ogorčena Jennifer Lawrence, hollywoodska milijonarka v dvajsetih letih in vanjo vpletla feminizem. Pozimi se je namreč na terasi fotografirala z moškimi filmskimi zvezdniki, ki so bili oblečeni za zimske temperature, ona pa je bila v obleki, primerni za ogrevan prostor.

Screen Shot 2018-02-21 at 17.20.16.png

Številni so namreč njeno razgaljeno podobo na zimskem zraku, obkroženo s toplo odetimi moškimi, razumeli kot dokaz, da je ženska v svetu zabave še vedno velja točno toliko, kolikor gole kože pokaže, ne glede na letni čas ali karkoli drugega. Torej, da je ženska predmet poželenja ali mati, vmes pa zmanjka signala.

Screen Shot 2018-02-26 at 07.53.07.png
Screen Shot 2018-02-26 at 07.54.17.png

Gdč. Lawrence je zagnala vik in krik, da je izbrala postavanje gole kože na mrazu kot njen poklon modi. Očita, da so pomisleki o obleki, v kateri ženska zmrzuje, zato, da je privlačna, vse drugega kot feminizem.

Zvezdnica nima končane srednje šole, ker je ni zanimalo nič razen kariere, kar se sama izjavila. Torej ne pravice žensk, ne razmere delavk ne družba - temveč njen lastni uspeh. A vendar jo mediji obravnavajo kot vzor »popularnega feminizma«. Hotela, ali ne je Jennifer Lawrence antiteza feminizma. Je tipična predstavnica semnja ničevosti. Takšna razlaga feminizma, ki vidi postavanje v mrazu kot osebno zadoščenje, je kot nalašč za ponovni vzpon lažne morale, ki jo predstavlja kanadski profesor psihologije Jordan Peterson.

»Zakaj pa ženska hodi v službo s šminko?«

Jordan Peterson je profesor psihologije, ki je vzbudil pozornost s tem, da ni pristal na to, da na univerzi uporablja številne nove oblike spola – namesto he (on) in she (ona), they oziroma zi in zer. Svoja stališča je utemeljil in zahteval pravico do svobode govora.

Bil je ostro napaden v javnosti. Ni težko razumeti njegovih stališč kot konservativnega  krščanskega moškega. Ravno v njegovem primeru se je pokazala radikalna napaka sodobne politične levice, ki drugim ne dopusti lastnih stališč. Kajti Peterson je iz spletnega fenomena postal globalna senzacija.

Njegova kritika feminizma v kontekstu pop kulture, upoštevajoč Hollywood, ki kuje dobičke prav na račun nasilja in spolnosti, je logična. Še kako prav ima, da ravno pop kultura najbolj spolno razvrednoti ženske in je nato šokirana nad njihovo zlorabo. Vendar se Peterson ni ustavil pri kritiki, postal je glasnik klerikalnih vrednot, ki je novinarju revije Vice, zastavil vprašanje, zakaj ženske uporabljajo rdečo šminko in nosijo visoke pete v službo, saj s tem izzivajo spolno vzburjenost moških. Več tisoč spolno napadenih otrok v katoliških cerkvah po vsem svetu je dokaz, da Peterson govori grozljive neumnosti. S čim so pa otroci izzivali duhovnike, ker rdeče šminke prav gotovo niso imeli? Ob tem da omenjeni profesor meni, da morajo moški med sabo tekmovati, ker le najboljši so srečni.

Korporativnim medijem je torej uspelo razvrednotiti feminizem in podžgati lažno krščansko moralo. Tako Jennifer Lawrence v pičli obleki v zimskem dnevu, kot misijonarski Jordan Peterson s kravato, sta simptoma družbe, ki tepta sožitje med ljudmi.

Položaj zaposlene ženske je daleč od omenjenih skrajnosti in kaže bistveno težavo kapitalizma: če si brez zvez in poznanstev in ne iz bogate družine, boš plačana manj, s šminko ali brez! Kakor je povedala novinarka medijske hiše BBC Steph McGovern.

Klik na oglas = podpora za nas! HVALA!

Foto: You Tube

 

 

 

 

 

Brutalno umorjeni slovaški novinar in zaročenka

Brutalno umorjeni slovaški novinar in zaročenka

Parlamentarka proti legalizaciji, njen mož goji 45 hektarjev konoplje

Parlamentarka proti legalizaciji, njen mož goji 45 hektarjev konoplje