Parlamentarka proti legalizaciji, njen mož goji 45 hektarjev konoplje

Parlamentarka proti legalizaciji, njen mož goji 45 hektarjev konoplje

Victoria Atkins pooseblja politično dvoličnost glede legalizacije konoplje, piše RT. Kot predstavnica konservativne stranke glasno protestira proti uživanju skanka (manipulirane vrste konoplje), kar sicer ima argumente.

V ozadju njenega nastopa proti legalizaciji konoplje so odkrili še druge interese. Njen mož goji na 45 hektarih konopljo v navezavi s farmacevtsko industrijo (GW Pharmacevticals), ki razvija zdravilo Epidolex za zdravljenje epilepsije.

Kar znova pomeni, da politika tesno sodeluje s korporativni interesi in ovira cenovno dostopno samozdravljenje v manj invazivni obliki.

Peter Reynolds, predstavnik skupine za legalizacijo konoplje Clear meni, da je njeno stališče dvoličnost, ki kaže, kako predstavnica vlade lobira za zakonodajo od katere bo imela dobiček njena družina.

Koliko je uporabnikov in uporabnic kanabisa v Evropi? Nižja ocena je 29. 370 000, višja 29.990 000 in povprečna 29. 680 000.

Mnenja o uživanju različnih oblik konoplje so deljenja. Veliko uporabnikov in tudi del stroke se strinja z legalizacijo uporabe predvsem v namene samozdravljenja določenih bolezni. Največja nevarnost je, da farmacevtske korporacije patentirajo določene snovi konoplje s pomočjo podkupljene politike in s tem ugrabijo dostopno zdravljenje.

Afganistan, heroin in omamjene množice

Trgovina z drogrami (nedovoljenimi snovmi) je ena najbolj okrutnih in smrtonosnih, poleg trgovine z orožjem. Predvsem zato, ker njena ilegalnost omogoča mafiji in podpornikom mafije v vladah in policiji, bogatenje na račun zastrupljanja ljudi.

Nazoren primer tega je Afganistan, ki je v primežu ameriške invazije, od katere se je proizvodnja opija v tej držav s 185 ton leta 2000 povzpela na 3.4000 ton leta 2002, kot navaja Mint Press.

17 let kasneje letna proizvodnja opija še narašča, dosega 90 odstotkov vse proizvodnje heroina.  Ameriška vlada trdi, da je namenila 8, 4 milijarde dolarjev v boju proti preprodaji drog v Afganistanu. Medtem je na številnih posnetkih možno opazovati ameriške vojake, ki stražijo makova polja.

Predpisane »droge« so najbolj smrtonosne

Poleg trgovine z drogami pobira svoj davek smrti tudi legalno predpisovanje farmacevtskih pripravkov, ki povzročajo visoko zasvojenost in s tem uničevanje številnih življenj in visok porast smrtnosti. Kot navaja The Economist se vsakih 25 minut v ZDA rodi otrok, ki je odvisnik, zaradi predpisanih zdravil.

Žrtve odvisnosti pa so vse mlajše. Leta 2016 je zaradi zlorabe zdravil umrlo 64. 000 prebivalcev ZDA. Fentanil, sintetično zdravilo, ki povzroča največ smrti, je petdesetkrat močnejše od heroina.

Kako je torej lahko racionalno argumentirano, da je enako nevarna konoplja?

Klik na oglas = pomoč za nas! HVALA!

Foto: Pixabay in Wikipedia

»Za to obleko bi stala v snegu«

»Za to obleko bi stala v snegu«

Kdaj bomo stavkali starši?

Kdaj bomo stavkali starši?