Britansko podjetje: Vojna napoved!

Britansko podjetje: Vojna napoved!

V Veliki Britaniji zaradi ostrih javnih protestov opuščajo »fracking« – lomljenje tal za črpanje zemeljskega plina, ker dokazano povzroča nevarnost za zdravje ljudi, živali, kmetovanje, potrese in onesnaževanje vode.

Tudi Greenpeace ima akcije proti »frackingu«, v Sloveniji pa naj bi ga nekritično sprejeli z odprtimi rokami za črpanje plina v Petišovcih, ker prihaja od »žlahtnih« britanskih investitorjev? Številna britanska podjetja uspešno sodelujejo s Slovenijo, kar je zelo dobrodošlo. Imperialističnih izpadov na tviterju in intelektualnega podcenjevanja ne potrebujemo. V Veliki Britaniji le 13 % javnosti podpira »fracking«. Sloveniji pa bi ga radi prodali kot »poslovno priložnost«! Kot je obširneje pisal o tem Siol, naj sicer ne bi šlo za ekološko sporno hidravlično lomljenje, v angleščini znano kot »fracking«, ampak do okolja precej bolj prijazno »hidravlično stimulacijo« kot trdi podjetje Ascent Resouces.

Kaj je to »precej bolj prijazno do okolja«? Zakaj tega ne počnejo kar doma? Predvideno črpališče je namreč ponekod le dober kilometer oddaljeno od zaščitenega območja Natura 2000, navaja Siol.

Morda mislijo, da smo tako neumni, da ne znamo prebrati, kako nevarno je hidravlično lomljenje – frakcking? Kaj simulaciji ne sledi fracking? Čemu stimulacijo potem sploh izvajati, če je ne bodo vnovčili?

Grožnje ministru

Slovenskemu ministru za okolje Juretu Lebnu investitorji iz Londona grozijo, ker je odredil notranjo preiskavo na ARSO zaradi postopkov pridobivanja dovoljenj za »fracking«. Višek sprenevedanja ob tem je, da je podjetje Ascent Resouces registrirano v davčni oazi.

Večvrednosti kompleks britanskega podjetja, za katerega je Slovenija le zabaviščni park ali odlagališče za umazano industrijo, je v omenjenih dopisovanjih na družbenem omrežju očiten. Kot tudi vulgarno in žaljivo pošiljanje tvita s sliko atomske bombe ministru s pripisom: »Vojna napoved!«. Naša dolžnost je, da podjetje dokončno zavrnemo. Lahko jim pošljemo paket s potico, v katerem je poslovilno pismo: »Fracking in any form not welcome!«. Da ne bi padli na najnižjo raven britanskega imperializma, ki v drugih vidi le objekt svojega izkoriščanja.

URADNI OZIV PODJETJA (dodano 22. 11. 2018)

Screen Shot 2018-11-23 at 08.43.50.pngScreen Shot 2018-11-23 at 08.44.02.png
Screen Shot 2018-11-23 at 08.44.10.png
Screen Shot 2018-11-23 at 08.44.19.png


Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Zdravo Slovenija 2-18 oblačia.jpg

Foto: Ian Crane

Prehrana otrok v parlament!

Prehrana otrok v parlament!

Novi predsednik Brazilije - neonacist in ekološka grožnja

Novi predsednik Brazilije - neonacist in ekološka grožnja