Vojno stanje v Ukrajini in razkritje hekerjev Anonymus

Vojno stanje v Ukrajini in razkritje hekerjev Anonymus

Ukrajina je razglasila vojno stanje. Vzrok je na njihovi strani, ker so kršili mednarodna določila in z ladjami v nedeljo skušali pluti skozi Azovsko morje. Ladja ruske obalne straže je trčila v prvo ladjo, nato odprla ogenj nanjo in zaprla pot drugima dvema. Predsednik Rusije Vladimir Putin je izrazil zaskrbljenost zaradi incidenta. Zajeti so ukrajinski mornarji in ladje. V Kijevu so že protesti pred ruskim veleposlaništvom.

Ruski mediji v tej provokaciji vidijo predvsem nabiranje točk za volitve v Ukrajini.

Razkritje skupine Anonymus

Kako zelo se britanska vlada »trudi« blatiti Rusijo, je pokazal že primer Skripal, ki je policijska in diplomatska malomarnost škandaloznih razsežnosti.

Nadaljuje se z nedavno izjavo britanskega vojaškega vrha, da je Rusija »večja grožnja kot ISIS in Al Kaida«. Kaj sploh dodati? To, da so hekerji Anonymus razkrili, da je medijski projekt The Integrity Initiative, ki se trudi omejiti »lažne novice«, pravzaprav organizacija, ki jo plačujejo zahodne zaveznice z namenom, da blatijo Rusijo.

Skrb vzbuja, da si Velika Britanija prizadeva rušiti status Rusije, ko pa ima dovolj svojih notranjih težav. Kakor ocenujejo socialne službe bo 100.000 britanskih otrok ogroženih v obdobju božičnih praznikov. Zakaj nima to prednosti pred Rusijo?

Screen Shot 2018-11-27 at 11.47.14.png

Ali Zahod ne more brez prelivanja krvi? Krščanske krvi, kakor ob vsaki drugi priložnosti tako rad poudarja? Vojna, da ne pozabimo, je držati razkosano truplo otroka v rokah. Pomeni umiranje v mukah z razlitim črevesjem, slepe, pohabljene in za vedno zaznamovane ljudi. To je Evropa, ki je v 1. in 2. svetovni vojni krvavela iz vseh ran svojega telesa in duše. Še enkrat? V imenu človeka, ne!

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-11-17 at 17.58.36.png
Vprašanje za PEN: Kdaj ste postali cenzorji?

Vprašanje za PEN: Kdaj ste postali cenzorji?

Marakeška deklaracija - pomoč ali propad?

Marakeška deklaracija - pomoč ali propad?