Samsung priznal, da so zaposleni zbolevali za rakom

Samsung priznal, da so zaposleni zbolevali za rakom

Podjetje Samsung je podalo javno priznanje in opravičilo, da so njihovi zaposleni zbolevali za različnimi vrstami raka in zato tudi umrli. Tehnološki gigant bo sprožil tudi postopke za odškodnino prizadetih ali umrlih zaposlenih.

Kot piše DW, dogovor med zaposlenimi in Samsungom obravnava 16 različnih oblik raka in bolezni, kot je multipla skleroza. Pojavljali so se tudi spontani splavi in prirojene napake otrok, ki so se rodili zaposlenim delavkam v tovarni Samsung. Podjetje bo plačalo posameznikom 115.000 evrov.

Podjetje Samsung poroča, da je zbolelo 240 zaposlenih na oddelku tekočih kristalov.
"Iskreno se opravičujemo zaposlenim, ki so trpeli, in njihovim družinam,” je povedal Kim Ki-nam, direktor Samsunga. Priznal je, da niso poskrbeli za varnost v proizvodnji LCD zaslonov.

Škandal se je začel leta 2007, ko je Hwang Sang-gi, oče 23-letne delavke, ki je umrla zaradi levkemije, zavrnil podpis poravnave. Hwang Sang-gi je komentiral, da je zadovoljen, ker je uresničil obljubo svoji hčerki Yu-mi, da je Samsung odgovoren za njeno smrt.

“Nobeno opravičilo ni dovolj, glede na prevare in ponižanja, ki smo jih doživljali zadnjih 11 let zaradi bolezni in izgube bližnjih”, je dodal Hwang ob priznanju Samsunga. Hwang je preprost taksist, ki je začel z bojem proti Samsungu potem, ko je na isti proizvodni liniji umrla še ena 30-letna delavka za levkemijo.

Zakaj točno so zboleli delavci in delavke in katere kemične snovi v proizvodnji Samsunga so to povzročile, pa ostaja “poslovna skrivnost”.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Screen Shot 2018-11-17 at 17.58.36.png
Marakeška deklaracija - pomoč ali propad?

Marakeška deklaracija - pomoč ali propad?

Kanada: Med porodom prisiljene v sterilizacijo

Kanada: Med porodom prisiljene v sterilizacijo