Alarm v britanskih sindikatih zaradi čipiranja zaposlenih

Alarm v britanskih sindikatih zaradi čipiranja zaposlenih

Vsi, ki spremljamo korporativni prevzem človekovih svoboščin, nismo presenečeni, ko so uresničuje še ena »teorija zarote«, torej poizkusno čipiranje ljudi zaradi »varnosti«.

Telegraph piše, da nameravajo nekatera britanska čipirati zaposlene in jim na ta način preprečiti dostop do »občutljivih področij«. Podjetje Biohax je potrdilo, da se je o čipiranju pogovarjalo s predstavniki večjih britanskih pravnih in finančnih korporacij. Čip odreja, do katerih dokumentov lahko posamezna zaposlena oseba dostopa.

Proizvajalec čipov meni, da je vdor v čip težji, ker je pod kožo, ter da vstavljanje boli »manj kot luknjanje ušes«. Österlund, ki zastopa Biohax, vidi prednost v tem, da korporacija, ki ima 200.000 zaposlenih kot varnost uporabi čip pred kartico, ker je »ultimativni back up«, ki ga ne moreš pozabiti ali izgubiti. Zato Österlund namerava odpreti pisarno tudi v Veliki Britaniji. Članek Telegraph zaključuje z britanskim ponudnikom čipov, ki tudi svoj bmw vžge z dotikom roke na volanu, v kateri ima čip: »V prihodnosti, da bomo imeli vsi,« pravi.

Guardian je objavil odzive na članek v Telegraphu zaradi razkritih namenov o čipiranju zaposlenih. Britanska organizacija zaposlenih CBI je ob tem »izrazila zaskrbljenost«.

V sindikatu TUC (Trade Union Congress) pa se bojijo, da bodo zaposleni v vstavitev čipa prisiljeni. Menijo, da je že zdaj zelo malo zasebnosti in veliko nadzora, s čipom pa bo izginila vsaka zasebnost. Opozarjajo, da bo čipiranje povečalo moč in kontrolo direktorjev nad zaposlenimi.

So skrbi pri mikročipiranju odveč?

Profesorica dr. Katina Michel ugotavlja, da je prvi tehnološki poseg v človeško telo bil že spodbujevalnik srca leta 1959. Od leta 1987 pa se vgrajujejo še naprednešje biomedicinske naprave v človeško telo – tudi v možgane in oči. Profesorica meni, da so vidiki tveganja glede biomedicinskih naprav bolj raziskani od možnih posledic vsaditve mikročipa, ki je po njenem mnenju bolj odprt za manipulacije. Predvsem, ker tisti, ki ima mikročip, ni tisti, ki v celoti z njim upravlja, oziroma nadzoruje podatke. Mikročipiranje odpira nova varnostna vprašanja za vse tiste, ki že imajo vgrajene biomedicinske naprave (sklepi, možgani, oči, ušesa, srce) – ali so možne motnje v medsebojnem delovanju naprav v specifičnem telesu?

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg


Nasvet migrantom: Na mejah EU so neumni, lažite!

Nasvet migrantom: Na mejah EU so neumni, lažite!

Prehrana otrok v parlament!

Prehrana otrok v parlament!