Stoltenberg: »Bombardirali smo vas, da vas rešimo.«

Stoltenberg: »Bombardirali smo vas, da vas rešimo.«

Zadnji teden sta politiko na področju nekdanje skupne države SFR Jugoslavije zaznamovala dva dogodka. Prvi je makedonski referendum o spremembi imena Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija v Severno Makedonijo. Naj spomnimo, da je do spremembe imena prišlo na zahtevo zveze Nato, na podlagi česar bi se lahko Makedonija pridružila zvezi Nato. Poleg plejade zahodnih politikov, ki so agitirali za spremembo imena. Tako so Skopje obiskali nemški zunanji minister Heike Mass, obrambni minister ZDA James Mattis, ministrica za zunanje zadeve EU Federica Mogherini, avstrijski kancler Sebastian Kurz, nemška kanclerka Angela Merkel in generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Agenda vseh omenjenih je bila izraz podpore spremembi imena in prepričevanje, da bi to pomenilo nevtralizacijo ruskega vpliva na Balkanu, ki naj bi bilo dobro za Makedonijo.

Tsipras kot levičar proti imenu Makedonije

V imenu zahodnih državnikov v Skopju je spremembo imena zahteval grški minister Alexis Tsipras. Politik, ki se deklarira kot levičar, je pritisnil na Makedonijo in želel spremeniti njeno ime, ker se severna pokrajina v Grčiji prav tako imenuje Makedonija, kar so si prilastili Grki. V oči bode, zakaj se domnevni levičar Tsipras, ki je na ustanovnem kongresu IDS - obiskal Luko Meseca, uporabi skrajno nacionalistične ukrepe in zahteva od Makedonije spremembo imena, zato da se Makedonija umesti v zahodne integracije, od katerih Makedonci prav gotovo ne bodo pridobili ničesar, tako kot nismo Slovenci. Ali Tsiprasa in njegove zahodne vladarje, za katere je pritisnil na Makedonijo, moti ime Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija? Vemo, da je Zahod razbil Jugoslavijo in Makedonija je od vseh republik nekdanje SFRJ še edina, ki spominja na Jugoslavijo z mednarodno priznanim imenom. Josip Broz TITO je dejal: »Storil bom vse, kar je v moji moči, da Jugoslavija ne bo velika samo teritorialno, ampak tudi duhovno.« (Citat je bil objavljen na razstavi o TITU na Gospodarskem razstavišču pred leti.)

Je nasilno spreminjanje imena Makedonije, brisanje spomina in rušenje ideje Jugoslavije, za katero bi Zahod najraje videl da nikoli ni obstajala? Poleg tega so obiski zahodnih veljakov, vsekakor vplivanje na notranje zadeve države, kajti njihovo delovanje je bilo podpora spremembi imena. Medtem ko ravno ti govorijo o vplivu Rusije, ki ga »je treba« nevtralizirati v Makedoniji, se pojavlja resno vprašanje, kaj je z vplivom Zahoda? Po videnem, lahko Zahod brez problema in v veliki meri vpliva na notranje in zunanje zadeve države, in hkrati trdi, da je ruski vpliv tisti, ki se ga je treba bati, čeprav v Makedoniji ni bil nihče od vidnih predstavnikov Rusije, ki bi počel to, kar so počeli zahodni voditelji. Gre za dvojna merila Zahoda, ki je prvič razbil SFR Jugoslavijo in se sedaj kolonialno vede do njenih ostankov in očita tistim, ki so še vedno na strani SFR Jugoslavije, kot je Rusija, to, kar počnejo sami. Ob referendumu je pomemben poudarek tudi aktivnost Georga Sorosa, ki je prek svojih organizacij promoviral spremembo imena. To je še posebej pomembno, ker sta tako Tsipras kot Mesec, ki sta bila skupaj na prej omenjenem ustanovnem kongresu, povezana s Sorosom. Iz tega pa se poraja vprašanje, kakšna je to levica, ki za fašistični Zahod opravlja umazano delo?

K sreči so Makedonci bojkotirali referendum, udeležili so se ga pretežno Albanci, živeči v Makedoniji. Takšno stališče je na področju Balkana, kjer zahodna propaganda ob pomoči izdajalskih politikov, ki paktirajo z Zahodom, praviloma doseže svoje, redkost. Očitno se je Zahodu v Makedoniji zalomilo. Še posebno pomembna pa je aktivnost generalnega sekretarja zveze Nato Jensa Stoltenberga, ki je obiskal Skopje in se je danes mudil v Beogradu in Srbom pojasnil: »Bombardirali smo vas, da vas rešimo.« Ta izjava je skrajno fašistična in kaže na naravo zveze Nato in promotorjev spremembe imena v Makedoniji. Zveza Nato je brez resolucije OZN bombardirala takratno ZRJ – Zvezno republiko Jugoslavijo. Danes za posledicami bombardiranja z osiromašenim uranom zaradi sevanja umirajo civilisti. Izjava Stoltenberga pa je v principu enaka izjavi nasilnega moža, ki pravi »Da je ženo pretepel v njeno dobro«.

Screen Shot 2018-10-09 at 10.00.38.png

Tako kot je pretepanje žene, nezakonito in necivilizirano dejanje, tako je bombardiranje zveze Nato po ZR Jugoslaviji. Upam, da bodo, tako kot so Makedonci, ostali zvesti svoji tradiciji, tudi Srbi ostali zvesti njihovi in ne bodo pozabili, kaj jim je Nato storil, ker se niso uklonili. Očitno je, da ima Zahod z Balkanom čedalje večje težave, ker je ustvaril krizo v devetdesetih letih, ki jim je ušla izpod nadzora. Zato tudi množica zahodnih voditeljev ni dosegla svojega v Skopju, ampak so dobili krepko zaušnico naroda. Očitno se ravno s tem primerom končuje čas EU, ZDA in zveze Nato na Balkanu, ravno zato, pa tako bojijo Rusije, saj se dobro zavedajo, da je Rusija bila na strani Jugoslavije, oni pa so jo razbijali in se bojijo, da je makedonska odločitev upanje drugim narodom na področju SFR Jugoslavije, da je zahodne politike do Balkana enostavno dovolj, ker je prinesla samo bedo. Tega se Makedonija kot država z najslabšim standardom od držav nekdanje SFR Jugoslavije in kot država izven zahodnih integracij, očitno zelo dobro zaveda.

Smrt fašizmu, svoboda narodu!

Tadej Trček, generalni sekretar Socialistične partije Slovenije

Foto: Pappaspost.com, You Tube

Bellingcat - če delaš za NATO, lahko lažeš in žališ

Bellingcat - če delaš za NATO, lahko lažeš in žališ

Ljudska vstaja Bosne zaradi umorjenih fantov

Ljudska vstaja Bosne zaradi umorjenih fantov