Vojaški laboratorij ZDA v Gruziji eksperimentira z boleznimi in insekti

Vojaški laboratorij ZDA v Gruziji eksperimentira z boleznimi in insekti

Ameriška ambasada v Tbilisiju omogoča transport zmrznjene človeške krvi in patogenov kot diplomatsko pošto v okviru skrivnega vojaškega programa, piše raziskovalna novinarka Dilyana Gaytandzhieva. Ameriški znanstveniki v Gruziji pod krinko diplomatske imunitete preizkušajo smrtonosne bolezni in ugrize insektov v laboratoriju Lugar nedaleč od glavnega mesta. Prebivalci vasi v bližini ameriškega laboratorija imajo kronične težave z zdravjem, zaradi kemičnega onesnaženja zraka. Zaradi strupenih izpustov so umrle so tudi kokoši, ki so bile na prostem. Med drugim so v centru Lugar leta 2016 zbrali 21.590 klopov za bazo DNA vzorcev. O delovanju laboratorija Lugar je nekdanji gruzijski minister Igor Giorgadze objavil dokumente, ki obsegajo 10.000 strani.

V Gruziji že več let obratuje laboratorij Richard Lugar center za raziskovanje javnega zdravja, zgradili so ga ameriški vojaki. Ruske oblasti menijo, da se center uporablja za testiranje in razvoj biokemičnega orožja, ki ga financirajo ZDA, poroča RT. V sumljivih okoliščinah je v tam umrlo 73 Gruzijcev, ki naj bi preizkušali nova zdravila. Ruske oblasti menijo, da je njihova smrt posledica biokemičnega orožja, kakor je izjavil Igor Kirilov, strokovnjak za področje obrambe pred biokemičnim orožjem.

Na posameznikih naj bi uradno testirali zdravilo Sovaldi za zdravljenje hepatitisa C. Zdravilo proizvaja kalifornijsko podjetje Gilead Sciences, v upravnem odboru katerega je sedel tudi Donald Rumsfeld, torej ključna oseba Pentagona.

Zdravilo Sovaldi se uporablja v Rusiji, je pojasnil Kirilov, vendar brez smrtnih primerov. Zato ruske oblasti vztrajajo, da gre za nezakonita testiranja biološkega orožja na ljudeh v tujih državah, kar so ZDA počele že v preteklosti in je dobro mednarodno dokumentirano.

»Dokumentacija kaže, da kljub smrti 24 pacientov decembra 2015, so nadaljevali s poizkusi, kar je kršenje mednarodnih standardov in želja pacientov,« pojasnjuje Kirilov, »zato je povzročenih še 49 smrti.«

Združene države Amerike v 25 državah po svetu nezakonito razvijajo biološko orožje. S tem kršijo mednarodne zakone in se upirajo mednarodnemu nadzoru. Nova razkritja v zvezi z laboratorijem v Gruziji so dokaz, da se to res dogaja. Ameriški državljani, ki delajo v gruzijskih laboratorijih imajo diplomatsko zaščito, medtem ko lokalne oblasti nimajo vpogleda in dostopa v njihovo delovanje. Že leta 2007 se je iz Gruzije v Rusijo razširila bolezen, enaka kot tista, ki so jo razvijali v gruzijskem laboratoriju. Poleg človeškega trpljenja je bolezne zahtevala tudi 5 milijard rubljev neposredne in 50 milijard rubljev posredne škode. Kakor trdijo ruske oblasti, je pojav prašičje kuge v EU, Rusiji in na Kitajskem posledica dejavnosti ameriških laboratorijev.

Podobno menijo za izbruh afriške svinjske vročice v južni Rusiji med leti 2007 in 2018, ki se je razširil iz območja Gruzije v Rusijo, Evropo in Kitajsko. Smrt živali je bila posledica virusa, ki se ujema s tistim iz Gruzije iz leta 2007.

Za razprševanje komarjev uporabljajo drone, ki prenašajo bolezni, ki so jih nekoč poznali samo južnejši kraji. Kirilov poroča tudi o širjenju okuženih komarjev iz Gruzije v Rusijo, kar še preučujejo. Podobno so v Južni Ameriki pomorili polovico pacientov psihiatrične klinike. Na njih so preizkusili ameriško biološko orožje.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg

Foto: Russia Insight

Ljudska vstaja Bosne zaradi umorjenih fantov

Ljudska vstaja Bosne zaradi umorjenih fantov

Jemen: Razmesarjeni in izstradani otroci

Jemen: Razmesarjeni in izstradani otroci