Nova Zelandija podpisala smrtonosni globalni akt CPTTP

Nova Zelandija podpisala smrtonosni globalni akt CPTTP


Piše: Samo

image002.jpg

Po tem, ko je predsednik Donald Trump odpovedal že skoraj sprejete globalne »sporazume« *, je globalna oligarhija nadaljevala po novih poteh in na nove načine. Vsakemu razumnemu zemljanu je sicer lahko jasno, da navedeni sporazumi nimajo skoraj nič opraviti s trgovino samo, zelo veliko pa s popolno odpravo vloge nacionalnih držav, nacionalnih ustav in zakonov, pri urejanju nacionalnih in mednarodnih gospodarskih zadev. Konec zaščite življenjskih interesov človeka, vse žive in nežive narave, konec demokracije.

Nova raven perverznosti delovanja globalne oligarhije pa je prav novozelandska zgodba. Oktobra lani je postala nova predsednica novozelandske vlade mlada, šarmantna Jacinda Ardern, laburistka, diplomantka PR študij. Izredno priljudna, poklepeta na cesti z mimoidočimi, ima družino, če je treba tudi podoji otročka v službi … skratka »naša punca«. In ko je letos nastopila na zasedanju v OZN, kar ni bilo konca navdušenju. Še Avstralci so se oglašali, da bi jo imeli za svojo. Redki so spregledali cenenost prijazno zvenečih fraz. Žal je realnost potrdila trend obam, clintonov, macronov, pahorjev, reaganov – bolj ali manj šarmantni »šaušpilerji« so postali standardno orodje za manipuliranje naivnega občinstva.

Blagovna znamka navedenih globalnih sporazumov je propadla tako nizko, da so zadevi dali novo ime. Namesto TPP (transpacifiškega sporazuma) je sedaj novo ime CPTTP - Comprehensive and Progressive Trans-Pacific Partnership (Vseobsegajoče in napredno tranpacifiško partnerstvo), ali kot je dejala v pogovoru z Jimmyjem Doreom, Suzy Dawson, novozelandska publicistka: »Našminkali so svinjo«.

Raziskava javnega mnenja je pokazala, da je vsaj 95 % vprašanih Novozelandcev proti temu sporazumu CPTTP, a glasovanje v parlamentu je bilo skoraj v celoti ZA. Izjema so bili le Zeleni.

Poleg propagande je torej novo orožje oligarhije šarmantnost sistematično promoviranih osebnosti. Kaj me briga, če gre vse k hudiču, važno je, da občudujem, se zabavam in trošim. Ne mučite me z resnico! Nočem rdeče pilule!

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala!

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg
Novi predsednik Brazilije - neonacist in ekološka grožnja

Novi predsednik Brazilije - neonacist in ekološka grožnja

Mikročipiranje – tisoči na Švedskem se odločajo zanj

Mikročipiranje – tisoči na Švedskem se odločajo zanj