Črna roka cenzure na družbenih omrežjih

Črna roka cenzure na družbenih omrežjih

Najprej so na Facebooku izbrisali strani za naravno zdravljenje, ekologijo, samopomoč in meditacijo z milijoni bralcev. Razlog? Ukinjajo »lažne novice«. Ne strinjajo se s tem, da ljudje skrbijo za zdravje, preden postanejo odvisni od tablet in še huje, če spoznavajo sebe namesto, da gledajo vulgarne in bebave resničnostne oddaje. Zelo nevarno, zato so to zatrli v kali.

Potem je večina »demokratičnih intelektualcev« navdušeno pozdravila cenzuro Alexa Jonesa in njegove strani Info Wars, čeprav je ob tem bila blokirana tudi Abby Martin s Facebooka in njeni Empire Files. Vendar je bilo zmagoslavje zaradi utišanja »desničarja« presladko, da bi se dali prebuditi iz transa mainstreama.

Sledi nadaljevanje - vodja spletne varnosti za Facebook Nathaniel Gleicher, ki je pred tem služboval, kakšno naključje, v Beli hiši, pravi, da je cenzura posledica »nepristnega vedenja«, ki uporablja »politične senzacije« za vsebino. Gleicher verjetno meni, da Nato lahko raketira otroke v mleto meso in to nikakor ne sme biti »senzacija«, ampak vljudna »kolateralna škoda«.

Zdaj pa je prišel tretji val cenzure. Blokirali so 559 računov neodvisnih medijskih strani in 251 osebnih računov urednikov na Facebooku in Twitterju. Poleti so blokirali več kot 650 strani z novicami, ki naj bi bile pod »škodljivim« ruskim vplivom. Komu pa škodujeta ameriška The Free Thought Project ali Anti Media? Takšne spletne strani so pisale o Monsantu pred tožbo Monsanta, o lažeh v Siriji, preden je nizozemska vlada umaknila podporo Belim čeladam in so razkrivale nevarnosti farmacije, preden so sorodniki mrtvih pisali tožbe. Ampak čete zaposlenih »intelektualcev« v boju za svoj usnjeni stol pred zaslonom nimajo dobronamernih idej in še manj jim je mar za svobodo mišljenja. Renčijo o »teorijah zarote«, da lahko cenzurirajo vsakršno razmišljanje, ki ne služi vojaškim ali gospodarskim korporacijam. Zato na Danskem nekateri želijo vzpostaviti zakon, da bo kaznivo z zaporno kaznijo do 12 let, širiti negativna mnenja o Natu, ker to »vpliva na javno mnenje«. Danska se namreč boji »ruske grožnje«. Ne boji pa se Nata, ki najprej bombardira in potem najde vzroke, če jih ni, jih pa priredi.

»Nepristno vedenje«

Tarča zadnje cenzure na Facebooku in Twitterju so bile tokrat ameriške strani, pred tem so bile na udaru predvsem ruske in iranske, zaradi prihajajočih vmesnih ameriških volitev. Facebook meni, da neodvisne spletne strani niso prostor za »resnično debato«. Volivci in volivke morajo torej v klavnico dveh taborov, ki sta na razpolago in ne smejo razmišljati izven teh okvirjev. Takšna je demokracija leta 2018, določena s strani bogatih in vplivnih lastnikov družbenih omrežij. Kogar to ne skrbi, še ne ve, kam to vodi, čeprav je bilo že opisano v knjigi z naslovom 1984.

Screen Shot 2018-10-14 at 19.09.22.png

Cenzuro na Twitterju in Facebooku usmerja organizacija FireEye, ki jo podpira CIA. Ker so blokirali vodilnih deset ameriških alternativnih novic s Facebooka in Twitterja, se ve, da se ta trend ne bo ustavil. Neodvisno razmišljanje postaja luksuz. Zaželena je množična hipnoza potrošništva in sledenje korporacijam in avtoritetam, ki vodijo politiko.

Screen Shot 2018-10-11 at 12.01.12.png

Kam se lahko v sedanjo cenzuro umesti načrt, ki je že dlje časa znan in ga financira organzacija Sorosa, pa je svar osebne presoje, čeprav pušča malo dvoma.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 1-18.jpg


Foto: You Tube

Drogiranje za boljše rezultate v službi

Drogiranje za boljše rezultate v službi

Abortivni lobi? Kdaj bo nabit seznam pedofilov na Cerkev?

Abortivni lobi? Kdaj bo nabit seznam pedofilov na Cerkev?