Bellingcat - če delaš za NATO, lahko lažeš in žališ

Bellingcat - če delaš za NATO, lahko lažeš in žališ

Screen Shot 2018-10-10 at 13.42.51.png
Screen Shot 2018-10-10 at 13.41.33.png

Neodvisni mediji in komentatorji, ki se ne podrejajo korporativnim ukazom, so redno deležni cenzure ali popolne blokade in demonizacije na družbenih omrežjih in v javnosti. Samo zato, ker jih ne plačujeta Soros in Nato. Če te plačujejo zahodni interesi, lahko lažeš in žališ na najbolj vulgaren način in si deležen nadvse resne obravnave v nacionalnih evropskih medijih.

Navkljub temu, vse, kar objavi Eliot Higgins, ustanovitelj Bellingcata, je »verodostojno«, ker je takšen dogovor. Zato je Higgins lahko lahko vulgaren na zelo jasna in tehtna vprašanja in ima kljub temu neokrnjen sloves. Kako je možno, da javno raziskovalec odgovarja trikrat zaporedoma: »Liži moja jajca.« in je že isti trenutek omenjen kot vir pomembne mednarodne afere?

Kakor je opozorila Svetovna zveza socialistov, je Bellingcat organizacija, ki spodbuja vojne, pretvarja pa se, da je neodvisno civilno združenje. Bellingcat je bil namreč citiran, ko je šlo za tako skrajno resno zadevo, kot je bila sestrelitev malezijskega letala MH17. S tem, da je vodja Belligcata Eliot Higgins, ki je bil, preden je postal globalna avtoriteta za mednarodna vprašanja, nezaposleni prodajalec spodnjega perila. Njegova ekspertiza o orožju pa po njegovih besedah izvira iz igric na računalniku in iz filmov Rambo. Takšno osebo citirajo najbolj brani mediji! Na spornost Bellingcata sta opozorila tudi Robert Parry, novinar, ki je razkril operacijo Iran Kontra in Craig Murray, dolgoletni britanski visoki uradnik, a ta kljub temu ostaja na piedestalu.

Screen Shot 2018-10-10 at 13.41.53.png

Trenutno Belligcat trdi, da je »identificiral« napadalca v aferi Skripal in Higgins je deležen britanske medijske in parlamentarne pozornosti, kar sproža britansko-ruske diplomatske spore. Kakšna je metoda raziskovanja, ki jo uporablja Bellingcat? Tako imenovani »open source«, torej, informacije, ki so prosto dostopne. Tisti, ki so si vzeli čas in vzeli pod drobnogled postopek »identifikacije« domnevnih ruskih napadalcev, so ugotovili, da ruski viri, ki jih navaja Bellingcat, ne vsebujejo podatkov, ki so ključni za »identifikacijo napadalcev« v aferi Skripal. Torej, četudi bi bile informacije točne, niso pridobljene iz prosto dostopnih virov, ki jih navaja Bellingcat.

Njegova »odkritja« vplivajo na mednarodne odnose, čeprav nikoli ni bil v Siriji, ni strokovnjak za orožje in nikoli ni bil blizu vojnega območja, ga citirajo vsi od BBC do Guardiana.

Korporativni mediji z navajanjem »vira« kot je Bellingcat, se dobesedno norčujejo iz javnosti ob tem, da spodbujajo mednarodne konflikte, ki so v interesu Nata.

Klik na Zelena trgovina, je podpora neodvisnemu mediju. Hvala.

Zdravo Slovenija 3-18 reciklirani.jpg
Abortivni lobi? Kdaj bo nabit seznam pedofilov na Cerkev?

Abortivni lobi? Kdaj bo nabit seznam pedofilov na Cerkev?

Stoltenberg: »Bombardirali smo vas, da vas rešimo.«

Stoltenberg: »Bombardirali smo vas, da vas rešimo.«