»Napredni evgenik« v odboru za šolstvo

»Napredni evgenik« v odboru za šolstvo

Britanska premierka Theresa May je v odbor za šolstvo (Office for Students), ki se bo ukvarjal z univerzami, 2. januarja 2018, imenovala kolumnista Tobyja Younga. Ne gre za to, da ni najbolj ustrezno kvalificiran za položaj. Veliko bolj vprašljiva so njegova stališča do otrok.

Med drugim meni tudi, da so dovozi za invalidske vozičke v šolah neugledni, da je vključevanje nesmiselno ter, da so otroci z učnimi težavami »nepismeni trigloidi«.

Toby Young ni dokončal doktorata, ki ga je vpisal. Do mesta na elitni univerzi pa je prišel, tako je zapisal sam, po telefonskem posredovanju njegovega očeta.

Njegova oblika »zabave«, sledeč njegovi kolumni, je bila tudi, da se je oblekel v žensko in odšel v lezbične bare, kjer je skušal zapeljati mlada dekleta pod krinko ženske. Idealna izbira kandidata za šolstvo kraljestva?

Na Zahodu nič novega. Univerzitetno izobraževanje v Veliki Britaniji je zelo drago, študentje ostajajo po končanem študiju obremenjeni z dušečim dolgom, predvsem pa primorani sprejemati službe brez ugovora o vsebini in plačilu za delo, sicer lahko postanejo zelo hitro socialno ogroženi.

Utegne biti to kako povezano s tem, da so britanski zdravniki potrojili količino predpisanih antidepresivov v zadnjih petnajstih letih?

V takšni družbeni shemi, ki je že tako slaba za študentsko populacijo, so torej britanski torijci predlagali v odbor za šolstvo novinarja Tobyja Younga, ki ne le, da ne ceni učiteljskega poklica, temveč ima na moč skrb zbujajoče predstave o napredovanju v družbi.

Young je zagovornik tako imenovane »napredne evgenike«, predlaga, da bi revnejši prebivalci izbrali svojega otroka na podlagi genetske raziskave, ki bi ugotovila ali je zarodek dovolj inteligenten. Po njegovem mnenju bodo starši le tako zagotovili preboj svojih potomcev v družbi.

Da evgenika v razvitih državah ni zgolj besedna grožnja, temveč so bila številna dejanja storjena, potrjuje odločitev iz leta 2012 o odškodninah v vrednosti 50.000 dolarjev za vse, ki so bili prisilno sterilizirani v obdobju med 1929 in 1974 v ZDA, ker so bili označeni za »neprimerne starše«

V Afriki, kot poročajo raziskovalci, je znanstvena evgenika še v teku. Matere okužene s HIV so namreč prislino sterilizirane (okuženost s HIV ne pomeni, da se okužba nujno prenese na otroka).


Klik na oglas je podpora na nas. HVALA!

Županski posel za 4,8 milijona: žrtvoval drevesa in ignoriral 4464 podpisov

Županski posel za 4,8 milijona: žrtvoval drevesa in ignoriral 4464 podpisov

Novo leto, nove laži – Iran

Novo leto, nove laži – Iran