Novo leto, nove laži – Iran

Novo leto, nove laži – Iran

Screen Shot 2018-01-03 at 10.41.57.png

Novo leto, nove laži in novi heštegi, tokrat #IranianProtests, je zapisal avstralski profesor Tim Anderson, ki ugotavlja, da so se vsi podporniki zahodnega imperializma pridružili »ljudstvu« Irana pri izražanju nezadovoljstva proti »režimu«.

Ob tem New York Times brez težav piše o »temnem princu« CIE, ki vodi operacije ameriške vlade v Iranu. Ob tem potožijo, da je Iran najtežja naloga CIE. Si sploh lahko predstavljamo, da bi na primer največji ruski časopis vzdihoval, kako naporno je vohuniti v Beli hiši?

Absolutno je prebivalstvo Irana nezadovoljno zaradi pretirane vpletenosti skrajnih verskih stališč v vsakdanje življenje.

Iran pred letom 1979 je poznal bikini. Čeprav je tudi to ozkogledno razumevanje »demokracije«, značilno za amerikanizirane medije. Kaj Američanom, Slovencem in Britancem, ki se tresejo, če jim bodo odklopili elektriko in ki nimajo denarja za nove zobe, pomeni, da lahko oblečejo kadarkoli mini krilo? Tudi v Iranu sta prisotni brezposelnost in pomanjkanje, nenazadnje je država pod strogimi sankcijami. Ljudje dejansko so nezadvoljni, a kljub temu ne želijo, da se v njihove notranje težave vpletajo agresivni tuji plačanci.

Obscene laži so dovoljenje

Na družbenih omrežjih, kjer »demokratične« sile histerično cenzurirajo menda lažne novice, je razširjanje njihovih lastnih laži dovoljeno. Borci za »demokracijo« uporabljajo kar filmske prizore, da bi zavedli javnost glede dogajanja v Iranu. Ampak njim je to dovoljeno.

Screen Shot 2018-01-02 at 00.04.36.png

Mark Dubowitz, ameriški politik, ki je najostreje zahteval sankcije za Iran in jih seveda dosegel, zdaj na družbenih omrežjih opeva perzijsko kulturo, demokracijo in ostalo leporečje. Sledilci so ga vprašali, če ima v mislih iransko svobodo, ki bi ostala, če ne bi ameriška vlada leta 1953 odstranila Mosadeka?

Ob protestih v Iranu se je izkazalo, da večina tvitov prihaja iz Savdske Arabije, Izraela in Anglije in ne iz Irana. Še več, tviti so prikazovali proteste v podporo vladi kot prizore nezadovoljstva z vlado, čeprav je na plakatih pisalo »Dol z Ameriko«, je predsednik »nevladne« organizacije Human Rights Watch, Kenneth Roth, objavil prav takšno fotografijo. Na njegovo nesrečo nekateri znajo prebrati vsebino protestnih plakatov.

Pomenljivo je tudi to, da večina tvitov o protestih v Iranu sploh ni bila v njihovem jeziku farsi, temveč v angleščini.

Iranska ekonomija v vzponu

Gospodarstvu v Iranu dejansko gre dobro. Poleg tega sodelujejo s Kitajsko in Rusijo v velikih investicijah. Morda zato celotna ameriška administracija in »nevladne« organizacije tako histerično navijajo za zamenjavo »režima«?

Iran_GDP.jpg

Poraz »zavezniških« ali ustrezneje plenilskih sil v Siriji je brez dvoma pustil podpihovalcem državnih udarov v ustih grenak priokus poraza. Plačanci se vedno borijo slabše kot državljani, ki branijo svoj dom in družino.

Imperialistična elita navdušeno podpira zamenjavo oblasti v Iranu. Le kaj dobrega se obeta ob navdušenju Donalda Trumpa, Hillary Clinton, Bernija Sandersa, Johna McCaina in izraelskega premierja ter hujskačev, kot sta Stefan Molyneux in Paul Watson?

DSeug10W0AApmv3.jpg_large.jpg

Nobenega dvoma ni več, da so bile tuje vlade pobudnice nemirov leta 2011 v Siriji. Vse kaže, da utegne biti Iran naslednja tarča imperialističnih apetitov.

»Napredni evgenik« v odboru za šolstvo

»Napredni evgenik« v odboru za šolstvo

Vlačenje mrtvega prašička po tleh je aktivizem?

Vlačenje mrtvega prašička po tleh je aktivizem?