»Anti-fa so veliko darilo desnici«

»Anti-fa so veliko darilo desnici«

»Čefurje zažgimo ali jih uporabimo namesto živali v laboratorijih.«

»Predvsem se morajo nehati razmnoževati.«

Dva konservativna mlada politika ste se v nacističnem slogu pogovarjala o revnih. Tokrat ne v Sloveniji, temveč v Veliki Britaniji, čefurji so imenovani chavs. Ni bistveno. Bogatuni so ponovno opogumljeni, da se upajo hvaliti s tem, da je lepo streljati ljudi, po njihovem nižjo raso.

Ob tem valu neonacizma v ZDA in Evropi se je uveljavilo gibanje anti-fa, kot alternativa rasizmu. Anti-fa uveljavlja svojo vizijo sveta tudi s palico in masko na obrazu. Če so konservativna gibanja žaljiva, anti-fa kot njihovo nasprotje, ne kaže veliko več razumevanja, temveč se ujame v drugačen krog poniževanja.

Zasedba fakultete Evergreen

 Zasedba fakultete Evergreen s strani anti-fa letos poleti, je bila eksplozija hudih žalitev in parada s palicami v roki, ko je omenjena skupina »nadzorovala študente«. Profesorjem anti-fa med zasedbo ni dovolila do besede. Kaj šele, da odidejo na stranišče brez posmehovanja.

Bret Weinsten, profesor s fakultete Evergreen je bil s strani skupine anti-fa študentov dobesedno izgnan s predavanj. Težava je nastala, ker se profesor ni strinjal s prepovedjo, da »beli« študentje ne smejo določeni dan poslušati predavanja. Vsi, ki se niso strinjali s prepovedjo, so bili označeni kot rasisti.

Morda zato Noam Chomsky meni, da je anti-fa »veliko darilo desnici«, tudi njihovem militantnem delu, ker zdaj se lahko z nekom bojujejo? Chomsky komentira, da je v brutalnosti do zdaj vedno zmagala skrajna desnica, tisti, ki si želijo družbenih sprememb pa bodo z izvajanjem nasilja le izgubili moč za resno organizacijo in kritiko politike.

Ob tem so ključni podatki, da so bila »alternativna« gibanja, kot sta Occupy in »arabska pomlad« financirana s strani mega bogatih, natančneje Georga Sorosa in Billa Gatesa. Kaj je v tem sploh lahko alternativnega, razen uresničitev načrtov tistih, ki še vladajo?

Ni skrivnost, da so ulični spopadi med »levico« in »desnico« krvavi tudi zato, ker se se v njihove skupine vključujejo vladni agentje. Policija se je pod krinko do zdaj vpletla v vse večje proteste. Heglovska dialektika težava, odziv, rešitev je v polnem teku. Kaj to pomeni? Vladni agentje na protestih provocirajo, kar pri nasprotnikih sproži nasilen odziv, zato država ponudi rešitev. Takšno, ki je javnost sicer ne bi sprejela. Na primer nedavno razdelitev bajonetov, granat, in tankov policiji v ZDA.

Levica ni družbeni razred

Antifaschistische Aktion je bila v Nemčiji odgovor za strahote 2. svetovne vojne. Ponovno se je okrepila v 80. letih 20. stoletja. Anti-fa veljajo za politično alternativo, čeprav se jih obtožuje, da podpirajo uradno politiko ZDA, ker ne nastopajo odločno proti vsem imperialističnim vojnam.

Screen Shot 2017-09-02 at 12.03.44.png

Kot opozarjajo tisti, ki se niso le zaradi trenutnega navdiha ali politične evforije za korenite družbene spremembe, je tako imenovana levica kvečjemu v pomoč kapitalizmu.

Screen Shot 2017-09-02 at 12.02.13.png

Socializem je družbeni sistem, ne družbeni razred. ZDA in Evropa sta se otresli komunizma in socializma kot kužne bolezni, zdaj, ko razsaja neonacizem, sta ga iz naftalina privlekli v obliki uličnega boja in ne jasnih političnih zahtev po spremembi družbenega sistema. To pa je tisto, kar družba potrebuje, kajti neonacizem ni nič drugega kot bolestni izraz družbe, ki je oropana človeških vrednot, predvsem solidarnosti.

Poizkusi na ljudeh za večjo demokratičnost

Kaj je lahko bolj gnilega kot že sama misel, da bi ljudi kemično obdelali, da bi bili »poslušni«? Skupini oseb so namreč skozi nos dozirali oksitocin, kot kaže, so raziskovalci zadovoljni z »rezultati« - testne osebe so bile bolj prijazne do beguncev. Kdo je financiral raziskavo?  Univerza Rockefeller. Članek je bil objavljen letos aprila (Marsh in drugi, 2017).

Je takšno delovanje lahko antifašistično? Ne. Antifašistična je lahko ugotovitev, da je imperij Rockefeller preko svojih bank in investicij v vojnah vzrok za begunce in propad malih podjetij zaradi njihovega monopola.

Pilger.jpg

Ulični spopadi frakcij so zgolj odraz bede.  V ZDA se prebivalci utapljajo v dolgovih in nerednih zaposlitvah in v Evropi prav tako, k temu sodijo tudi plenilske vojne NATA, ki pobirajo krvavi davek za elito. Vsakršna družbena sprememba se začne z vsebino, ne s črno kapuco in palico. To so bili običajno rablji.

FBI je označil gibanje anti-fa za »domači terorizem« in svari pred njihovimi ponovnimi napadi? Kako pa bi FBI označil delovanje svoje administracije v tujih državah?

Operacija Gladio, nož na grlu Evrope

Operacija Gladio, nož na grlu Evrope

Laži slovenskih medijev o Siriji, zdaj, ko se vračajo begunci, molčijo!

Laži slovenskih medijev o Siriji, zdaj, ko se vračajo begunci, molčijo!