Operacija Gladio, nož na grlu Evrope

Operacija Gladio, nož na grlu Evrope

Družbena omrežja imajo, kot kaže, daljši spomin od sodelavcev CIE. Nič presenetljivega, organizacija, ki deluje kot skrivna vojska, ima vsa pooblastila, da nekaznovano zavaja javnost, kar počne že pol stoletja.

Screen Shot 2017-09-11 at 17.19.24.png

Nazoren primer so izjave nekdanjega sodelavca CIE in predsedniškega kandidata Evana McMullinsa, ki se je ostro odzval na trditev, da je CIA tesno sodelovala za Al-Kaido. Čeprav je pred enim letom to javno potrdil.

Spreminjanje izjav je za agente CIE v opisu njihovih »delovnih nalog in dolžnosti«. Javnosti se pred brskanjem po podrobnostih tovrstnih »operacij« hitro zaprejo usta, z oznako »teorija zarote«. Izbrani »raziskovalni novinarji« pa namesto tega razpredajo o škandalih odsluženih politikov in javnih oseb, ki so zaradi neposlušnosti padle v nemilost. Medtem se odvija mimo javnosti večji del gospodarskih in vojaških operacij, kakor pojasnjuje žvižgač in nekdanji agent CIE, Kevin Shipp.

Operacija Gladio, meč na grlu Evrope

Švicarski profesor zgodovine z Univerze v Baslu, dr. Daniele Ganser je objavil raziskavo Natova skrivna vojska, Operacija Gladio in terorizem v zahodni Evropi, ki predstavlja natančen popis srhljivih kršitev mednarodnega prava, človekovih pravic, zavajanje sodstva in javnosti, tudi, ko je šlo za umore. Velja za enega pomembnejših avtorjev, ki je povezal naftne vire, vojno, mir in terorizem.

Celo medijska hiša BBC je objavila dokumentarni film Operacija Gladio (1992), ki obravnava smrti nedolžnih ljudi v Evropi v devetdesetih letih. Za teroristične napade so bile odgovorne skrivne enote CIE in britanske MI16. Krivdo za umore pa so pripisali »komunistom« oziroma skrajnim skupinam, z namenom uveljavljanja svojih političnih načrtov.

Natanko to se dogaja tudi zdaj. Spremljamo lahko, kako večinoma mladina z Bližnjega vzhoda, brez vojaške in obveščevalne izobrazbe, »učinkovito« terorizira Evropo s celo vrsto napadov v turističnih mestih. Kar pomeni, da vrhunsko pripravljene vojaške ekipe evropskih držav ob pomoči NATA ne znajo ustaviti nekaj deset amaterskih teroristov? V tako nelogično sklepanje silijo javnost večinski mediji.

Zato dr. Ganser opozarja, da tudi ob napadu na dvojčka 11. septembra, 2001, kakor navaja uradno poročilo, nista padli le dve stavbi, ampak tri (3). Zakaj je pomembna tretja stavba? Ker se vanjo ni zaletelo nobeno letalo, a se je zrušila kot hiša iz kart. Dr. Ganser ugotavlja, da je nekdanji predsednik George Bush nemudoma po napadu na dvojčka omenil »teorije zarote«, in s tem zaprl možnost javne razprave o dogodku, ki je spremenil sodobno zgodovino in sprožil »vojno proti terorizmu« na svetovni ravni. Seveda, tudi dr. Ganser ne pozabi omeniti »čudeža« najdenih potnih listov, ki so napad povezali z Bližnjim vzhodom, kjer je »po naključju« nafta.

O operacijah skrivnih enot Gladio je spregovorila tudi nekdanja agentka FBI in žvižgačka s področja državne varnosti Sibel Edmonds, ki poroča o vpletenosti bližnjevzhodnih držav v operacije Gladio B in nastanku skupine ISIS. Odpuščena je bila, ker je razkrila, da so ameriške oblasti vedele za napad na dvojčka 11. septembra vnaprej. Vsem, ki so bili seznanjeni s temi informacijami, je bilo rečeno, naj molčijo. Edmondsova je opozorila še na vpletenost visokih ameriških in tujih državnikov v kriminalna dejanja.

Evropski parlament in operacija Gladio

Poročilo Evropskega parlamenta o delovanju operacije Gladio potrjuje, da je v Evropi 40 let tajno delovala skrivna vojska NATA. Operacija Gladio je bila popolnoma izven demokratičnega nadzora držav članic Evrope. Poročilo ugotavlja, da so bile te enote povezane z dejanji terorizma in zavajanjem sodstva. Poleg tega takšne enote še naprej delujejo izven nadzora parlamentov in javnosti Evropske unije.

Povzetek poročila je dostopen in dovolj zgovoren.

Kaj so torej »teorije zarote«? Upravičeno in logično je treba zavračati vse medije, ki želijo utišati javnost. Lažni teroristični napadi »false flag« so zgodovinsko dejstvo Evrope, kjer delujejo tajne vojaške enote izven nadzora držav. Zato je pripisovanje vseh napadov zavedenim mladoletnim skrajnežem, ki naj bi bili sposobni pretentati najboljše vojaške ume sodobnosti, nezaslišana žalitev inteligence.

Delovanje neodvisne spletne strani lahko podprete s klikom na oglasni prostor.

 

Foto: Vir

Islandska vlada sredi pedofilskega škandala

Islandska vlada sredi pedofilskega škandala

»Anti-fa so veliko darilo desnici«

»Anti-fa so veliko darilo desnici«