7-letna Bana kot teroristično orodje zahodnih medijev

7-letna Bana kot teroristično orodje zahodnih medijev

»Raje začnite Tretjo svetovno vojno, kot da pade Alepo.« To naj bi bil tvit sirske deklice Bane al Abed, ki je postala fenomen zahodnih medijev. Zgolj in samo ona. Očitno, ker je deklica nastrojena proti sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu. Kakor tudi vsa evroameriška srenja, ki želi ukrasti tamkajšnje naravne vire in geostrateški položaj.

»Imate radi tole?« naj bi zapisala Bana tudi pod fotografijo mrtvih otrok iz Sirije. Česar nikoli ne bi storil noben otrok! Njen tviter račun spremlja več kot 369.000 ljudi. Osebno jo je sprejel tudi turški predsednik. Tisti Recep Erdoğan, ki zapira učitelje in novinarje ter je v navezi s plenilskimi interesi NATA. Morda jo je zato revija TIME uvrstila med najvplivnejše osebnosti na tviterju. Pri njenih sedmih letih. V vojni. V jeziku, ki ga deklica ne (!) zna – angleščini. Zahodni politični apetiti nimajo moralnega dna, primer javne podobe Bane to potrjuje.

Da je zgodba še bolj pokvarjena, kot je, deklico podpira svetovno znana pisateljica Harryja Potterja, J. K. Rowling, ki je deklici pomagala napisati knjigo. Z osmimi leti je deklica strokovnjakinja za terorizem? Menda Rowlingova že ve, tako kot Harry Potter je javna podoba deklice Bana izmišljena. Vendar, kdo je tisti, ki seka glave otrokom v Siriji? Oziroma je začel s sesuvanjem suverene države, kjer so bili otroci varni pred terorizmom? Zgodba Bane al Abed ni deležna preverjanja zahodnih medijev, čeprav je jasno, da otrok niti slučajno ne bi tako perverzno upravljal z javnim mnenjem.

Ozadje je jasno: Banin oče je član islamskih skrajnežev

Ko se je (domnevno) deklica Bana al Abed pritoževala nad stanjem v Alepu, je bilo njeno pisanje deležno ostrih kritik. Seveda ni usmerjeno na otroka, ki je le teroristično propagandno orodje, temveč na njene starše. Sirci so jih pozvali na tviterju, naj Bano, če je lačna in potrebuje zaklonišče, pošljejo v ustrezne centre, ki so obstajali. S strani Sirije je bila družini Bane ponujena evakuacija in amnestija. Seveda to ni bilo v njihovem načrtu. Zanimajo jih zgolj mediji!

Ključno odkritje propagande o Bani al Abed je, da sta njena oče in mati najdena na družbenih medijih kot podpornika džihadistov Jabhat Nusra in Ahrar Sham. »Prijatelji« Bane, ki se je z njimi fotografirala so sodelovali pri obglavljanju 11-letnega dečka! Javna podoba Bane je farsa, ki ji zahodni mediji dajejo vso podporo. Tudi šokantno dejstvo, da ne razume najbolj osnovne angleščine, jim ne vzbudi suma. Na vprašanje, katero hrano ima rada, je odgovorila s sloganom, ki so ga skovali njeni režiserji: Save the children of Syria (rešite otroke Sirije). Težko so otroci rešeni, če so v rokah teroristov, kot je Bana al Abed!

Neodgovorjena so ključna vprašanja

Več kot je odgovorov glede bliskovitega uspeha neznane deklice iz Sirije, je neodgovorjenih ključnih vprašanj. Med drugim, kako to, da so njeni tviti tako medijsko profesionalni, s pravimi »heštegti«? Ter najpomembneje, zakaj je njen tviter sredi vojne, registriran v Angliji? Zakaj so blokirana vsa vprašanja, ki se nanašajo na vsebino njenih tvitov? Kako lahko otrok Alepo primerja s holokavstom?

Pojasnilo medijske razvpitosti deklice Bane v teroristično propagandne namene je v njenem družinskem okolju. Njen oče Ghassan al Abed je deloval kot del šeriatskega sodišča, ki je odločalo o zaprtju in usmrtitvi ujetnikov Isisa, torej državljanov Sirije. Ghassan al Abed je prav tako uril pripadnike zloglasne al Nusra fronte v Siriji. Njegovo delovanje je natančno dokumentiral in odkril raziskovalni novinar Khaled Iskef. Ključen je tudi podatek, da je družina al Abed imela trgovino z orožjem, s katerim je zalagala skrajneže.

Nič ni resnično, vse je dovoljeno? V zahodnih medijih prav gotovo. Vendar tudi Alamut ni mogel predvideti medijske manipulacije s pomočjo deklic z namenom rušenja države.

Celotno ozadje deklice kot terorističnega medijskega orodja je poglobljeno povzela Eva Karene Bartlett za RT. A kakšna je lahko cena za razkritje uporabe otroka s strani teroristov v Evropi? Finančno uničenje in zapor? Sodišče v Nemčiji namreč obravnava blogerja, ki je razkril, da je Bana pravzaprav projekt britanskega PR podjetja The Blair Partnership. J. K. Rowling, ki je javno odgovorila izmed milijonov otrok prav Bani, je sodelavka iste PR organizacije The Blair Partnership.

Venezuela proti Imperiju - edina država, kjer protestirajo bogataši

Venezuela proti Imperiju - edina država, kjer protestirajo bogataši

Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok

Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok