Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok

Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok

Kaj pričakovati od nekdanjega zaposlenega pri banki Rothschild, Emmanuela Macrona kot rasistično izjavo, da je za revščino Afrike krivo dejstvo, da ženske rodijo več otrok? Na srečanju G20 si je drznil to opisati kot »civilizacijsko težavo«. Ne pozabimo, je opomnila Laura Seay, da je bila francoska kolonizacija Afrike, opisana kot mission civilisatrice, katere cilj je bila popolna asimilacija. Saj vemo, biti katolik, biti francoski in biti reven ter hvaležen, da te ropa tako omikana država, kot je Francija, je bil silen napredek za Afriko! Kar je gnusno sprevrženega v tej izjavi Macrona, je prav njihova prekleta kolonizacija skupaj z institucionaliziranim katolištvom, ki prepoveduje kontracepcijo v Afriki!

Twitter

Twitter

Tako globoko rasistična in evgenična izjava je tipična za razvajene bogataške izprijence brez stika z realnostjo. Tipičen primer je sedanji predsednik Francije Macron, ki je iz elitne šole napredoval (brez izkušenj in truda) do elitne službe in seveda se je poročil z elitno soprogo.

Kaj sicer ve Macron o življenju na afriškem podeželju? Koliko od teh otrok umre zaradi »dobrodelnih« cepiv, koliko jih pokonča suženjsko delo v nasadih kakava, medtem ko se gospod predsednik sladka s pain au chocholate in spije svojo prvo café au lait, ki prihaja tudi iz Afrike, kjer prav ti otroci obirajo kavo. Za manj kot drobiž, za brco in pest riža na dan. Le kam gre denar ma cher Macron? Morda pa le najhujša težava v tem, da kar 14 afriških držav še vedno deluje tako, da gre dobiček Franciji?

Izjava francoskega predsednika je toliko bolj katastrofalnih razsežnosti, ker je ni izrekel estonski gozdar, ki nima nobene zgodovinske izkušnje z Afriko, temveč francoski bogataš, ki mu je znana očitna zgodovina ropanja na afriških tleh. Ali pa je že v šoli Macronova amour preglasila realnost?

Histerično vzdihovanje medijev, ki se imajo menda za napredne, se glede predsednika Francije se z veliko gotovostjo ne bo poleglo, tudi ob njegovih izjavah, da bi rad vladal kot bog Jupiter. Macron meni, da je tako tako pameten in seveda kompleksen, da nima smisla, da se to podrobno razlaga medijem.

Rasistka Hillary Clinton

Podobno demokratične in vsestransko napredne ideje za 21. stoletje je podala tudi demokratska kandidatka za predsednico ZDA, Hillary Clinton, ki vehementno predlaga »pozabo« tega, kar so ZDA počele in počnejo v Afriki.

Pozaba je kot kaže temelj zahodne politike, ki se želi spominjati le, kdo je njim skrivil las, to, da je zahod sekal glave in kradel in še krade kontinente in države, pa ni kulturno omenjati.

Politični pekel v preobleki civiliziranega dialoga je vsebina sodobnih izjav, ki so ostale trdno zasidrane v brezobzirnem rasizmu najslabše vrste, takem, ki meni, da je boljši od drugih.

Nazoren primer tega je tudi aktualni »plemeniti« boj zahodne tobačne industrije (British American Tobacco), da ustavi opozorilne napise na škatlicah cigaret v Afriki.

Točno to predstavlja Afrika za zahodno politiko: trg, surovine in poligon za izživljanje krvavih plenilskih interesov.

Foto: You Tube

7-letna Bana kot teroristično orodje zahodnih medijev

7-letna Bana kot teroristično orodje zahodnih medijev

Papež proti zavezništvu med ZDA in Rusijo

Papež proti zavezništvu med ZDA in Rusijo