Papež proti zavezništvu med ZDA in Rusijo

Papež proti zavezništvu med ZDA in Rusijo

Vatikanska policija je prejšnji teden aretirala pomočnika tesnega svetovalca papeža Frančiška, kardinala Francesca Coccopalmerie, ki je bil soudeležen v gejevski orgiji ob prisotnosti nedovoljenih drog. Policijo so poklicali sostanovalci zgradbe.

Omenjena aretacija ni izjema, marca letos je policija v Italiji zalotila več vatikanskih uslužbencev, ki so bili povezani s prostitucijo, drogami in pornografijo. Kot piše Mirror, je vrsta škandaloznih dogodkov ni v skladu s stališčem papeža Frančiška, ki za duhovščino zahteva visok status v italijanski družbi. Poleg tega se to odvija v času, ko zaradi spolnih zlorab sodijo duhovniku Georgu Pellu, ki naj bi uredil vatikanske finančne posle, ki so tudi na močnem udaru kritike zaradi netransparentnosti. Vendar ti dogodki, kot kaže, niso v središču zanimanja papeža Frančiška.

Papež uperja prst v diplomacijo, namesto v Vatikan

Od vrhovnih voditeljev religij, še posebej večjih se politično pričakuje stremljenje h strpnosti, dialogu in predvsem diplomaciji. Zato je izjava papeža Frančiška za javnost, da »so vezi med silami uničile svet« nenavadne s strani nekoga, ki naj bi se zavzemal za mir.

Vatikanski vladar je izrazil strah pred »zelo nevarnimi zavezništvi med (tujimi) silami, ki so spremenile stanje sveta: ZDA in Rusija, Kitajska in Severna Koreja, (Vladimir) Putin in (Bašar) al Asad v vojni za Sirijo.«

Papež je izjavil, poroča Reutres, da ga ob tem še posebej skrbi za revne in begunce. Vatikan ima ponovno izjemno priložnost, da begunce povabi v svoje sobane in z revnimi podeli svoje neizmerno bogastvo.

Rusijo je papež torej izpostavil dvakrat, enkrat v povezavi z ZDA in drugič njihovo »vpletanje« v Siriji. Mar ne ve, da je sirski predsednik prosil Rusijo za pomoč pred napadi ekstremistov na prebivalstvo? Za razliko od ZDA, ki so se vpletle same. Mar svetega očeta ne skrbi preživetje krščanske skupnosti v Siriji pod ekstremnisti?  Še več, ali ne zaupa številnim kristjanom, ki trdijo, da je bilo v sekularni državi pod predsednikom Bašarjem Asadom bolje kot zdaj, ko jih napadajo »zmerni uporniki«? Zakaj šef Vatikana ni posebej izpostavil pobijanja civilistov s strani ZDA v državah, kamor jih nihče ni klical?

Preočitne laži o Siriji

Sirijo postaja bližnjevzhodni Vietnam, kjer so dovoljeni vsi medijski prijemi, za opravičevanje vojaškega vpletanja zahodne plenilske strategije. Truepublica je razkrila načrtno laž s strani National Geographica, kjer so v svojem dokumentarnem filmu namesto obstreljevanja Alepa, uporabil posnetke palestinske Gaze iz leta 2014! Prav tako je streznujoče spoznanje, da je BBC snemal svoj dokumentarec leta 2013 v navezavi z ekstremistično skupino Ahrar al-Sham. In takšni ljudje dobivajo zaupanje javnosti in nagrade!

Foto:  Vir

Foto: Vir

Foto naslovnica: Pixabay

 

Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok

Rasizem Macrona: Težava ni ropanje Afrike, ampak preveč otrok

Presstitucija in novinarji kot vojni zločinci

Presstitucija in novinarji kot vojni zločinci