Bilderberg 2017: Zaprt zračni prostor, prepoved za medije in obsesivna tajnost

Bilderberg 2017: Zaprt zračni prostor, prepoved za medije in obsesivna tajnost

Kako se imenuje srečanje 131 posameznikov iz 21 držav, ki upravljajo države, medije in korporacije, zaradi katerega zaprejo celo zračni prostor in čigar varovanje plačajo davkoplačevalci? Imenuje se Bilderberg. Prva posebnost srečanja je obsesivna tajnost. S čimer ni nič narobe, če ga ne bi udeleževali najvišji predstavniki in predstavnice državnih in mednarodnih oblasti ter evropska aristokratska srenja. In seveda tudi vodja CERNA je tam. Toliko o znanosti, ki dela za ljudi in ne za elito?

Bilderberg program 2017

Bilderberg program 2017

Druga posebnost tega srečanja je, da večinski mediji ne problematizirajo srečanja. Čeprav javnost še kako zanima, kako je možno, da se odvija tako pomembno srečanje kar štiri dni v največji možni tajnosti. Letos še posebej izstopa njihova tema o informacijski vojni. Torej o lažnih novicah. Zelo zanimivo glede na to, da so na Bilderbergu prisotni tudi direktorji medijev, ki o tem ne poročajo. Če nekaj prikriješ, očitno to ni laž?

Letošnje srečanje je 65., sestajajo se vse od leta 1954. Med povabljenimi so tudi vodje Googla, LinkedIna in Facebooka, kakor tudi tesni sodelavci Donalda Trumpa, poroča Charile Skelton za Guardian. Srečanja se odvijajo vsako leto na drugi lokaciji in nihče od vabljenih ne sme pripeljati partnerja s seboj.

Nizozemski politik, ki se je korektno pogovarjal z neodvisnim novinarjem Lukom Rudkowskim o srečanju Bilderberg pred vhodom v hotel, ni bil nikoli več povabljen in njegova politična kariera se je končala. Toliko o dobrohotnosti srečanja Bilderberg. Letos poteka v Ohiu in vse novinarje, ki si sploh upajo v bližino, naženejo in se neprodušno zaprejo pred javnostjo.

Kako je mogoče, da takšno netransparentnost omogočajo odgovorni uredniki svetovno znanih časopisov, direktorji uprav največjih bank, zavarovalnic, digitalnih multikorporacij, politiki, bančniki in veleposlaniki? Njihov izgovor so Chathamska pravila. Kaj to pomeni? Pravico imperialistov, da vladajo brez vmešavanja tistih, ki jim vladajo. Podložniki lahko samo pohlevno čakamo. Kako demokratično, kajne?

Pokol v Londonu: 6 mrtvih, 48 ranjenih

Pokol v Londonu: 6 mrtvih, 48 ranjenih

NLB: Kraja pred očmi javnosti?

NLB: Kraja pred očmi javnosti?