Sirija: ZDA izvedle še en napad zaradi laži

Sirija: ZDA izvedle še en napad zaradi laži

Kot povzema spletna stran javne televizije je ameriška vojska po ukazu predsednika Združenih držav Amerike, Donalda Trumpa na vojaško letališče v Siriji, izstrelila 59 raket. S tega letališča naj bi po njihovem sirska vojska s kemičnim orožjem napadla Kan Šejkun. Guverner Homsa navaja, da je zaradi napada umrlo pet ljudi, sedem pa je ranjenih.

Kemični napad je zelo sporen

Ruski predsednik Vladimir Putin ameriške napade v Siriji označuje za agresijo proti suvereni državi in kršenje norm mednarodnega prava in to na podlagi izmišljenega povoda, poroča RBTH Slovenija.

Putin dodaja, da ZDA povsem zavračajo dejstvo, da so kemično orožje v Siriji uporabljali teroristi. Meni, da »bo ta korak Washingtona resno škodil rusko-ameriškim odnosom, ki so bili že brez tega v žalostnem stanju.« Napad ocenjuje kot potezo, ki oddaljuje rešitev vprašanja o mednarodnem terorizmu.

Zahodni, domnevno napredni časniki, kot je Guardian, po mnenju kritikov že uporabljajo besednjak poveličevanja vojaških operacij. Kot opozarjajo neodvisni mediji, je manipulacija z informacijami za opravičevanje vojaških operacij ZDA, kot smo bili temu priča v primeru napada na Irak, zelo verjetna.

 

 

V Stockholmu je tovornjak zapeljal med ljudi

V Stockholmu je tovornjak zapeljal med ljudi

V Peterburgu eksplozija in mrtvi v podzemni železnici

V Peterburgu eksplozija in mrtvi v podzemni železnici