»Vse slovenske politične stranke vodijo ista ozadja«

»Vse slovenske politične stranke vodijo ista ozadja«

Tadej Trček, Socialistična partija Slovenije

Tadej Trček, Socialistična partija Slovenije

Na vprašanja o delovanju in usmeritvi Socialistične partije Slovenije je odgovarjal Tadej Trček, predsednik stranke.

Zakaj ste se odločili ustanoviti Socialistično partijo?

Socialistično partijo Slovenije (SPS) smo se odločili ustanoviti, ker v Sloveniji ni socialistične stranke, ki bi temeljila na vrednotah Titovega socializma in nobene, ki je v duši povezana narodom, kot je bil Tito ter uveljavlja izročilo Slovenske narodnoosvobodilne borbe. Tudi tiste stranke, ki se deklarirajo kot take, tega ne udejanjajo, ampak jim to služi zgolj za politični marketing. Socialistična partija Slovenije ni le stranka, ampak gibanje proti tistim, ki so s politiko ugrabili državo, preko katere se bogatijo in zatirajo ljudstvo. Zato je Socialistična partija kot avantgarda potrebna, da kot glas ljudstva pribori nazaj, kar mu je politika ukradla. To je razlog, da smo najbolj moteč politični element, ker izhajamo iz naroda, ker pripadamo narodu in ne elitam.

Kako to, da ste izbrali ime stranke z izrazito jugoslovansko konotacijo?

Najprej analizirajmo Jugoslovanstvo. Jugoslavija je nastala na vrednotah antifašističnega NOB, kjer je bil poleg antifašizma pomemben temelj tudi anti-imperializem oziroma anti-kapitalizem, torej uvajanje bolj pravičnega reda, ki bo ukinil sužnjelastniški kapitalistični sistem pred 2. svetovno vojno. Tako smo se deklarirali tudi Slovenci, ki smo potem z Avnojskimi sklepi in njihovim mednarodnim priznanjem dobili državo utemeljeno na pravici narodov do samoodločbe. Slovenci smo imeli znotraj Jugoslavije de iure in de facto enakovreden položaj z ostalimi narodi. Torej, Jugoslovanstvo je tudi Slovenstvo. Ne pozabimo, da so slovenski partizani nosili slovansko trobojnico z rdečo peterokrako zvezdo in da so se partizanske enote poimenovale po Cankarju, Prešernu, Kosovelu, Gubcu. Ali kot je rekel Karel Destovnik Kajuh: »Lepo je, veš, mama, lepo je živeti, toda, za kar sem umrl, bi hotel še enkrat umreti!« Torej so to slovenske in hkrati jugoslovanske vrednote.

Kako ocenjujete sedanje politične stranke? Kateri bi dali največ ali najmanj točk?

Vse stranke, ki so bile in so aktivne v Sloveniji od leta 1991, imajo zaledja v tujih obveščevalnih službah, v ZDA, EU in Vatikanu in pri domačih oblastnikih. Kajti nekateri so elemente bivšega sistema uporabili proti ljudstvu za osebno bogatenje. Ne gre za ideologijo, ampak za dejstva. SPS je zato tudi proti tistim, ki so bili člani komunistične partije, da so lahko postali kapitalisti. Iz našega stališča so vse stranke izdajalske, protisocialistične in kot take, proti narodu. Razlika je le v tem, da ene izkoriščajo ideologijo desnice, ali levice, v resnici je vsem cilj manipulacija naroda, da vzdržujejo oblast, ker jih vodijo ista ozadja. Res je, da nam ne more biti blizu stranka SDS ali NSi, ampak ne more nam biti blizu niti SD, ali pa ZL, ker govorijo eno, in delajo drugo. Skratka, vse so del istega sistema, ki deluje proti narodu, zato že v osnovi nobena ne more biti dobra. Mi zavračamo ta navidezni demokratični sistem, in se borimo za pravo demokracijo - dostojanstvo človeka naše lepe dežele. Ali kot glasi naše geslo: Za domovino vredno svojega naroda!

V čem menite, da se program Socialistične partije bistveno razlikuje od programov drugih strank?

Po tem, da imamo čisti socialistični program, ki zahteva menjavo družbenega reda, medtem ko druge stranke na levici zagovarjajo v najboljšem primeru popravke neoliberalnega sistema, tiste na desnice pa zagovarjajo obstoječi red. Kot edini brezpogojno zahtevamo izstop iz Nata in EU. Vemo, da se lahko dostojanstvo človeku omogoči s spremembo sistema in ne popravki kapitalističnega sistema.

Ste povezani s podobnimi strankami v nekdanji Jugoslaviji, oziroma, kdo so vaši zavezniki ali simpatizerji?

Nismo povezani z nobeno. SPS je podpisnik memoranduma o enakopravnem sodelovanju med vsemi slovanskimi deželami, ker zagovarjamo panslavizem. Drugih zaveznikov ali sodelavcev pa nimamo. Simpatizirajo predvsem tisti, ki spoštujejo vrednote NOB in ki razumejo dosežke jugoslovanskega socializma. Ob obisku Vladimirja Putina smo organizirali protest proti ukrajinskim podpornikom fašizma, ki so protestirali proti obisku. Posnetek je objavljen na RT Ruptly. Podpirali smo obisk Vršiča na naši strani, kjer je pisalo Dobrodošel Putin. Naj povem še, da sta na naš protest brez povabila prišla dva člana stranke TRS, ki je del ZL. Zanimivo je, da slovenski novinarji niso objavili naše izjave ampak samo izjavo Žige Pavšiča iz stranke TRS in še bolj, da nas je Mirovni inštitut, ki ga financira Soros, v svojem poročilu za leto 2016 obtožil sovražnega govora. Še bolj zanimivo je, da TRS in ZL, katerih izjava je bila v medijih v poročilu sploh nista omenjena.

Pred intervjujem ste mi omenili, da vas slovenski mediji ignorirajo. Kaj menite, da je razlog za takšno ravnanje?

To ni mnenje, to so dejstva. Da obstaja blokada, smo izvedeli po resnih kanalih. Novica o ustanovitvi stranke je bila objavljena v Žurnalu, na Siol.netu, kjer je tudi anketa v kateri nas podpira 60 odstotkov anketirancev in v Gorenjskem glasu ter v Nedelu. Objavljen je bil tudi članek o tem, da smo zahtevali prepoved delovanja društva Huda Jama. To je od ustanovitve 25. maja, 2016 do danes vse. Navkljub temu, da smo se obrnili na vse medijske hiše v Sloveniji in na vrsto urednikov, nas večina medijev še naprej ignorira. Naj povem, da na novinarsko konferenco po ustanovnem kongresu ni prišel nihče, niti iz Slovenske tiskovne agencije (STA).

Razlog je v tem, kar sem že povedal, da smo narodna fronta, na katero aktualna politika, ki vodi Slovenijo že 25 let, nima vpliva, ker nismo ustanovljeni z njihove strani. Vse stranke do danes so ustanovljene in ukinjene s strani ozadij. Vemo, da ta ozadja upravljajo tudi medije. Ostajamo uganka za ta ozadja in edino, kar imajo zdaj na voljo, je to, da nas medijsko blokirajo, da ljudje ne vedo za nas. Zavedajo se, da je kontrola izbora na volitvah, kontrola rezultata. Torej, če se o nas ne govori, temveč zgolj o strankah, ki predstavljajo njih, se za elite ne bo spremenilo ničesar. Zato tudi nenehno poudarjamo, da morajo Slovenci dojeti, da ne gre za levico ali desnico, ampak za to, kdo je do naroda pošten in kdo ni. Rezultati 25 letne politike so jasni.

Kaj je po vašem mnenju najbolj spregledana tema aktualne slovenske politike?

Obstaja izredno pomembna tema, ki se veže na dve bistveni posledici. Ta tema se imenuje izdaja Slovenije. Če razumemo razbijanje Jugoslavije in slovensko samostojnost bomo videli, da je bila Jugoslavija razbita, posamezni deli pa niso bili »osamosvojeni« za narod, ampak za voditelje. Od Slovenije do Črne gore je jasno, da nam vladajo kriminalci, ki že 25 let pod pretvezo demokracije držijo oblast. Naj gre za Kučana, Janšo, Dodika, Izetbegovića, Srpske naprednjake, ki so bili prej Šešljevi radikali, do Gruevskega in Đukanovića, za katerim je razpisana mednarodna tiralica, ki začne veljati takoj, ko izgubi oblast in s tem imuniteto.

Razlog je, da je bil za Jugoslavijo izdelan plan, ki ga opravljajo tujci s pomočjo domačih izdajalcev. Načrt je bil, razkosati Jugoslavijo, da se oslabi geostrateški položaj regije. Tito je to razumel, ko je dejal: »Če nismo vsi skupaj, bi bila vsaka država za sebe nihče in nič«.

Na čelo teh držav so pred razbitjem prek liberalne struje v Komunistični partiji Jugoslavije nastavili ljudi, kot so bili Kučan, Milošević, Račan, Mešić in Drnovšek, ki so bili vsi po vrsti agenti na plačilni listi tujih obveščevalnih služb. Ta struja je bila do Titove smrti šibka, ker je Tito skrbel za celovitost, je pa nenehno delovala podtalno. Po Titovi smrti je začela izvajati načrt, o katerem je govoril Pierre Gallois, brigadni general Francoske vojske, ki je izjavil, kako je sodeloval na sestankih pri Genscherju leta 1978, ko je bil plan razbijanja že določen. Kar je kasneje potrdil Robert Baer, agent CIE, ki je dejal, da je v Slovenijo nosil kovčke z milijoni dolarjev, s katerimi so financirali separatistične in nacionalistične struje.

(Več o tem: Michael Parenti, To kill a nation, The attack on Yugoslavia; Boris Malagurski, The Weight of Chaines 1 in 2; Petar Radan, The Break up of Yugoslavia and International law, Robert Baer)

Ne pozabimo, da odcepitev Slovenije ne bi bila mogoča, če Milan Kučan kot šef Komunistične partije Slovenije, ne bi podprl odcepitve. V javnosti je znan komentar: »Vsi so izdajali Jugoslavijo, najbolj so jo izdali komunisti«. Naj povem, da to niso bili komunisti, ampak člani komunistične partije. Če je tujina hotela razbiti Jugoslavijo, je morala od znotraj razbiti partijo, kar sta naredili Slovenija in Hrvaška na 14. kongresu Komunistične partije Jugoslavije, kar je potem tudi prek dejanj Evropske skupnosti (danes EU) in ZDA vodilo v vojno.

Posledica te politike so totalitarni režimi pod pretvezo demokracije, ki uveljavljajo načrt Nemčije, Nata, ZDA, Vatikana. Tako so ljudje v Sloveniji in po drugih republikah bivše Jugoslavije načrtno izkoriščeni, načrtno je povzročen propad industrije, velika stopnja nezaposlenosti, kajti to je bil cilj tujega kapitala, ki je razbijal Jugoslavijo. Danes vladajo za tuji kapital odlični pogoji, ko ljudje delajo po 16 ur za minimalno plačo. Vse naše surovine se za smešen denar prodajajo tujcem, naj gre za vodo, les, zemljo. Cerkev ima moč, kakršno je imela pred 2. svetovno vojno, dobila je nazaj gozdove, plačujemo ji prispevke in tako v nedogled. Plan je bil kontrarevolucija na področju Jugoslavije, s katero smo postali sužnji tujine. Naša politika tu ne glede na to ali je leva ali desna, dosledno izvaja ta načrt.

Druga posledica je, da znotraj EU in Nata nimamo državnosti in da z dejanji, ko se klanjamo EU in Natu, ogrožamo sebe in delujemo proti Rusom, ki so naši krvni bratje. Zato smo veseli, da je bilo na sprejemu predsednika Ruske federacije Vladimirja Vladimiroviča Putina na Vršiču jasno in glasno razvidna podpora našega naroda Rusiji in proti naši izdajalski politiki, ki namesto v korist nas državljanov, deluje v svojo korist in korist EU, ZDA, Cerkve in Nata. Vsi ekonomski kazalci kažejo na to, da se je smotrno povezovati z Vzhodom (Evrazijo in Neuvrščenimi, ki še vedno obstajajo), vendar naša politika na vse pretege še vedno zagovarja EU in Nato.

V treh stavkih - kaj je vaše najpomembnejše sporočilo javnosti?

Najpomembnejše je, da se ljudje zavedajo, da Slovenija ni samostojna in suverena država. Da se proti Sloveniji izvaja plan, kar vsa naša politika počne že 25 let, in da so vse stranke in politiki pesek v oči, rezultati tega pa so vidni. Zato je pomembno, da se slovenski narod upre takšni politiki.

Boste nastopili na volitvah?

Načrtujemo nastopiti na volitvah. Delamo vse, kar je v naši moči, da kvalitetno kandidiramo na volitvah. Zato še enkrat poudarjam, več nas bo, lažje bo. Skupaj nam bo uspelo!

Ob obisku Vladimirja Putina smo organizirali protest proti ukrajinskim podpornikom fašizma, ki so protestirali proti obisku. Posnetek je objavljen na RT Ruptly. Podpirali smo obisk Vršiča na naši strani, kjer je pisalo Dobrodošel Putin. Naj povem še, da sta na naš protest brez povabila prišla dva člana stranke TRS, ki je del ZL. Zanimivo je, da slovenski novinarji niso objavili naše izjave ampak samo izjavo Žige Pavšiča iz stranke TRS in še bolj, da nas je Mirovni inštitut, ki ga financira Soros, v svojem poročilu za leto 2016 obtožil sovražnega govora. Še bolj zanimivo je, da TRS in ZL, katerih izjava je bila v medijih v poročilu sploh nista omenjena.

Jemen: Naftne vojne in 462.000 stradajočih otrok

Jemen: Naftne vojne in 462.000 stradajočih otrok

»Vesoljski štop« do Zemlji podobnih planetov

»Vesoljski štop« do Zemlji podobnih planetov