Omrežje sodstva in policije na Primorskem

Omrežje sodstva in policije na Primorskem

Piše: dr. Gorazd Janez Pretnar

Del Primorske, teritorij, ki ga okvirjajo okrajna in okrožna sodišča Koper, je država zase, de facto in de iure. Omenjena veja oblasti služi lokalnim omrežjem in vaškim šerifom, beri policijskim zaupnikom. Tem omrežjem se ob prekrških in kaznivih dejanjih gleda skozi prste. Našteti so sicer lahko levi in desni, v resnici je v njihovem ospredju zgolj osebna korist posameznika ali skupine. Vsi, ki na kakršen koli način štrlijo iz povprečja, slej ko prej pod krivo ovadbo stopijo pred sodnika. Pravo pokrajine izgleda bolj kot dogovorno pravo, ki ne temelji na temeljnih človekovih pravicah in Ustavi RS. Tega tukaj ni, v tem kontekstu pogledi na morsko gladino, kraški rob, Triglav v ozadju in brkinske gozdove ter kraško, izgubi ves svoj čar in lepoto.

Tu stopiš pred sodnika in si obsojen, ko zahtevaš in pričakuješ od sodelavke, da opravi svoje delo varovanja zdravja ljudi in okolja. Tu stopiš pred sodnika, ker si zadržal edini materialni dokaz kaznivega dejanja, storjenega proti sebi pod grožnjo nekaj mesečnega zapora. Tu si deležen različnih oblik prefinjenega nasilja, psihičnega nasilja omrežij blizu policijskih zaupnikov, groženj in nemarnih ter uničujočih laži kriminalistov. To je pokrajina brez pravne zaščite in vse pritožbe se v reševanje vračajo v obravnavo nazaj v regijo. To je začaran krog brez pravnega varstva. Brez sramu je kriminalist v enega od uničujočih dokumentov zapisal in neresnico položil v usta tesnega prijatelja.

CITIRAM: DA OBSTAJA SUM, DA BI BIL LAHKO GORAZD PRETNAR NEVARNA AGRESIVNA OSEBA, DA JE ZMOŽEN ČESARKOLI TUDI STORITI. TO DELIM JAVNO, OSTALE ŠE HUJŠE OBTOŽBE, BOM ZADRŽAL ZA DRUG ČAS IN DRUG PROSTOR. ZRAVEN KRIMINALIST ZAPIŠE, DOBESEDNO, DA GORAZD PRETNAR NA SVOJEM FB PROFILU OBJAVLJA ČLANKE, KAKO OTROKA NAREDITI TERORISTA ITD..

A seveda, ne gre samo za pokvarjenost, gre za strahopetnost, kajti ta zapis je sicer romal iz rok kriminalista s podpisom komandirja na različne uradne naslove, ne da bi jaz o obstoju dokumenta vedel. Zaznal pa sem očitajoče poglede. Šele pod pritiskom dostopa do osebnih podatkov sem se leto in pol po nastanku dokumenta do njega dokopal. Če je županu Kamnika bilo očitano, da je posvojenec, je zame minsko polje za vstop v politiko in ali na Univerzo na Primorskem že vnaprej onemogočen, blokiran. Pa ni kriva pokrajina, ampak omrežja in posamezniki, ki skupaj tvorijo dinamično medgeneracijsko, GLOBOKO DRŽAVO, ki pozna svoj nenapisani pravni red, ti meni jaz tebi, vi nam, mi vam. Kakršna koli informacija, zgodba, nepravilnost PP KOZINA vključno in še posebej o pokojnem kriminalistu Bojanu Enciju, je dobrodošla na elektronski naslov: gorazd.pretnar@guest.arnes.si. Sledilcem v modrem pa hkrati sporočam, da je "PERO" močnejše od berette, in če vas zamika obisk, orožja ne boste našli, pisal "peres" pa mnogo.

Slovenija kot uslužna sužnja vojne v Siriji

Slovenija kot uslužna sužnja vojne v Siriji

Ekskluzivni intervju: 7 mojstrov Palestine

Ekskluzivni intervju: 7 mojstrov Palestine