KPK - Nespodobno povabilo, najmanj!

KPK - Nespodobno povabilo, najmanj!

Komisija za preprečevanje korupcije nas vabi, da prispevamo fotografije o korupciji iz svojega vsakdanjega življenja. Posnamemo naj jih v svojem prostem času in potem jih bo ocenila vaša strokovna žirija!

Ko vam bomo brezplačno izročili izdelek lastnega raziskovalnega in novinarskega dela in vam bo slučajno ustrezal, bomo uvrščeni v potujočo razstavo o korupciji.

Vi boste medtem za naše brezplačno raziskovanje in fotografiranje in izbiranje našega brezplačnega dela, prejemali plačo. Redno. Pa dopust in bolniško, kajneda?

Naj ugibamo? Vi, Komisija za preprečevanje korupcije ste debelo plačani, da opravljate delo proti korupciji. Vaše delo je vse prej kot učinkovito. Z drugimi besedami, vaše delo mi, ki vas plačujemo, ocenujejmo za nevredno svojega namena.

Ob vsem tem si drznete predlagati tako zgrešeno idejo, naj mi, ki se borimo od položnice do položnice, fotografiramo neke povsem banalne primere korupcije?

Da je snažilka dala čokolado vratarju? Da je direktor zaposlil ženo svojega sina? Kaj še, da je ravnatelj kupil jabolka od zeta za potrebe šole?

Zelo nadležna in tudi krivična korupcija se dogaja med nami navadnimi državljani. A to je le prestavljanje drobiža, trganje živcev in kup budnih noči. Prekleto drži!

Korupcija s katero bi se morali in se ne ukvarjate vi, KPK, pa je kraja milijard in milijonov pred našimi očmi iz bank, skladov in podjetij. Korupcija v visoki politiki, kamor mi ne moremo s svojim fotoaparatom, ampak lahko zgolj bebavo fotografiramo nekaj paprik preveč ali onegavljenje sosede pravnice s svojo stranko. Nekaj približno tako nizkotnega ste imeli v mislih, kajne? Zato, da bi prikrili svojo nesposobnost in neučinkovitost?

Nas tako podcenjujete, da menite, da bomo vriskali od navdušenja, če bomo razkrinkali kakšnega podžupana, ki je preplačal pihalno godbo? Ali bi mi morda od vas KPK lahko zahtevali, da preusmerite milijonske investicije v naša in ne tuja podjetja? Mi bi raje, da naši predsedniki ne bi pomilostili deklariranih lopovov težke kategorije, ker menimo, da je to ogabna korupcija. Naštejem vam nekaj primerov, če sami nimate idej.

KPK, koga moramo fotografirati še, da nismo zadovoljni z vašim delom, ter da ste namen samim sebi, nam pa prav gotovo ne?

Povejte ali ste povsem izgubili stik z realnostjo, da dodatno intelektualno ponižujete nas, ki smo vas prisiljeni plačevati?

S klikom na oglasni prostor podpirate neodvisni medij. Hvala.

Foto: Pixabay

»Ne žrtvovanje, ampak predanost«

»Ne žrtvovanje, ampak predanost«

Prikrita DNK baza policije: Greš po krof in si osumljen ropa

Prikrita DNK baza policije: Greš po krof in si osumljen ropa